2012. május 31. 09:42

Gyásznap

Gyászszalagot tűztünk május 29-én, mert úgy gondoljuk, hogy a Fidesz kormány gyászt és félelmet hozott az országra, nyomorba dönti a népét – jelentette ki tegnap Halmi József, megyei alelnök sajtótájékoztatóján. Nem számít nekik semmi, csak a hatalom és a hataloméhségük jóváhagyása.

Ma már tudjuk, hogy a csoda várása, amit két évvel ezelőtt sokan reméltek, nem teljesült. A Fidesz kormány és Orbán Viktor hazudott és becsapta a népet, Magyarországot, és azt a 2/3-ot, aki rá szavazott.

Felháborító, hogy a Fidesz, aki a rendszerváltásnak olyan pártja volt, hogy a demokráciáról beszélt és a demokrácia mellett tette le a voksát, mára leépítette a demokráciát és mellette felépítette a diktatúrát.
 
Azokba az állami szervezetekben, amiknek az lenne a feladata, hogy a kormányt ellenőrizze, oda ültette a saját embereit. Főügyészség, bíróság, állami számvevőszék, médiatanács. Kiépített egy királyi tv-t, királyi hírszolgálatot, mint egy diktatúrában, ahol, ha kell, kitöröl, hamisít, hazudik csak azért, hogy kiszolgálja a vezért. Korlátozza a sajtószabadságot. Dilettáns a gazdaságpolitikája, államosítja az intézményeket, államosítja az önkormányzatokat, lásd járási hivatalok, leépíti a köztársaságot, amire annyira büszkék voltak, közben nyomorba és koldusbotra juttatja annak a népnek a többségét, aki rá szavazott.

Nem emelkednek a bérek!  5%-kal csökkent a reálbér.

Európában a legmagasabb inflációt tudtuk felmutatni!

Átdolgozták a közmunkát, éhbérért dolgoztatnak.

Csökkentette, és nem növelte a szociális ellátásokat.

Bizonytalan sorba döntötte a nyugdíjasokat.
 
A rokkant nyugdíjasok is olyan közellenség lett számukra, mint a szegény emberek. Bizonytalan a sorsuk, nem látják, hogy holnap miből és hogyan fognak élni. Ebbe beletartoznak a gyógyszerfogyasztók is, a gyógyszerkasszát folyamatosan ürítik.
 
Sorolhatnánk azokat a sérelmeket, amiket az Orbán-kormány elkövetett a néppel szemben az idősektől a fiatalokig.

Másfél éve azt prognosztizáltam egy sajtótájékoztatón, hogy elérjük azt, hogy mi leszünk a 8 millió koldus országa  – mondta. Kijelenthetjük Orbán Viktornak ez is sikerülni fog. Még a 8 milliót nem értük el, de a 4 millió koldus országot már megkaptuk az Orbán Viktor vezette kormánytól!