mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. szeptember 18. 14:37

Gyengülő forint, elszálló árak – szándékosan lopják meg a magyar családokat a fideszesek

Saját érdekében brutálisan gyengíti a forintot a kormány, elszálltak az árak, ezért kétszámjegyű béremelés áll az MSZP programjában – ismertette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.
„A gyenge forint a kormány érdeke, de nagyon rossz a magyar családoknak. Látjuk, hogy a forint 2010 óta történelmi mélyponton áll” – mutatott rá a problémára Szakács, aki elmagyarázta, hogy ily módon az uniós átutalásokon a kormánynak tetemes forint haszna van.
 
„Ahhoz, hogy a makrogazdasági mutatókat lehessen kozmetikázni, elinflálják, értéktelenítik a forintot” – tette hozzá a szocialista politikus. Elmondta azt is, hogy a kormánnyal szemben a magyar emberek számára az infláció csak azt eredményezi, hogy egyre kevesebbet tudnak vásárolni.
 
Bemutatta a számokat, az elmúlt évben: 11,5%-kal nőtt a sertés, 30%-kal a burgonya, 10%-kal a liszt, 11%-kal a péksütemények és 23%-kal a friss zöldségek ára.
 
A magyarok ebből csak azt veszik észre, hogy amit megkeresnek 8 órai munkával, vagy éppen még többel, azért egyre kevesebbet tudnak vásárolni a boltban. Ha így gyengítik a forintot, nem lesz elegendő a korábban megállapodott 8%-os minimálbér emelés sem” – mondta Szakács, hiszen ez a pénz a gyengülő forint alapján már jóval kevesebbet ér.
 
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, pártja, a Magyar Szocialista Párt a Magyar Szakszervezetek Szövetségének követelése mellett is kiáll: „Egyetértünk abban, hogy legyen egy kétszámjegyű minimálbér-emelés! Mi nem gazdag kormányt szeretnénk, hanem jól élő magyar családokat!” – zárta szavait Szakács László, az MSZP elnökhelyettese.