Gyermekszegénység vs. sikerpropaganda

Újabb egymilliárd körüli összeget fordít a kormányzat saját reklámozására. Most, hogy kijött az UNICEF hazai szervezetének gyermekszegénységi jelentése, különösen kedves és szimpatikus gesztus Orbánéktól egymilliárd forintot önző sikerpropagandára költeni.

Miközben ma Magyarországon a 2–2,2 millió gyermek 20-23 százaléka él szegénységben és minden második gyermek nélkülöz, addig Orbán Viktor saját kormányzásának magasztalására költ sok ezermillió forintot.

Ennyi pénzből jelentősen csökkenteni lehetett volna a nélkülöző gyermekek magas arányát. Jól látszik, hogy Orbán Viktor számára nem a valóság, nem a gyermekek sorsa, hanem a hazug sikerképzelet fenntartása a fontosabb.

Visszataszító, hogy a Fidesz-kormány az embereket saját pénzükből ámítja és veri át, de a következő generáció életkörülményeinek javításával nem törődik.  

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy egy elszegényített országban egy bukásra ítélt kormány újabb sikerpropagandát indít. Felszólítjuk Orbán Viktort, azonnal fejezze be az önmagasztalást, és arra költse a pénzt, amire felhatalmazást kapott! Ha nem képes felelősen gazdálkodni az ország pénzével, nem méltó a tisztségére, távoznia kell!

Kormos Kata,
szóvivő