Győr megyének sincs szüksége a Fidesz-lufikra

Se a térségnek, se az országnak nincsen szüksége azokra a lufikra, amelyeket beváltatlan ígéreteivel a Fidesz eregetett az elmúlt másfél évben - mondta Kránitz László, a szocialista párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöke hétfőn, amikor Győr belvárosában bemutatták az MSZP és az Együtt2014-PM egyéni országgyűlési képviselőjelöltjeit.

"Nagyon sok választópolgárt 2010-ben megtévesztett, mondhatnám azt, becsapott a Fidesz, ennek köszönhető a kétharmados többségük. Én abban bízom, és tudom, (...) hogy az embereket ma már nem lehet becsapni, hiába dolgozik egy propagandagépezet a Fidesz mellett, mögött" - fogalmazott a politikus az eseményen, amelyen a beváltatlan ígéreteket jelképező többtucatnyi narancssárga léggömböt eresztettek el.

Mint mondta, a kormányzat megnyilatkozásaival szemben azt látják, hogy Nyugat-Magyarországon, így Győr-Moson-Sopron megyében is egyre több a nehéz helyzetű ember; az ő életükön kívánnak, és választó felhatalmazás esetén fognak is segíteni a tavasszal induló új törvényhozási ciklusban.

A Fidesz lufijait sorolva a "trafikmutyit, a földmutyit, a takarékszövetkezet-mutyit" és azt a sok-sok adót említette, amivel Magyarországot és annak polgárait az elmúlt három és félévben "megsarcolták".

Az eseményen elhangzott "a kormányváltó szövetség" Győrben Fábián Györgyöt és Varga Márkot, Mosonmagyaróváron Lehóczki Attilát, Csornán Kránitz Lászlót, Sopronban pedig Kalmár Istvánt indítja a tavaszi országgyűlési választáson.