Győrffy Balázs győzelmi jelentésére

Kicsit furcsán veszi ki magát, amikor az a fiatal, de nem demokrata fideszes képviselő kezdi osztani az észt, aki egy olyan kamarai választást készített elő, majd hajtott végre, amelyen egyetlen listára lehetett szavazni.

Hiába szajkózza a Fidesz, hogy 500 milliárddal több támogatás érkezik a magyar agráriumba a következő hét évben. Ettől az igazság még az, hogy a termelők az idei összeghez képest - ez 233 euró hektáronként – évről évre kevesebbet fognak kapni.

Ha a Fidesz valóban fiatal gazdák barátja, hogy lehet, hogy az őket képviselő szervezet is bojkottálta azt a kamarai választást, amelyen egyetlen listára, a MAGOSZ-listára lehetett szavazni?

Annak is utána nézhetne Győrffy Balázs, mekkora volt a fiatal gazdák támogatási aránya a szocialista, és mekkora a Fidesz-kormány idején. Ne fáradjon, segítek: több mint kétszeres.

Képviselőtársam helyében arra se lennék büszke, hogy Veszprém megyében olyan földbérbeadást támogatott, ahol a 40 éve működő szarvasmarhatelep mellől a helyi MAGOSZ-vezetőnek játszották át földet annak ellenére, hogy az sem előtte, sem azóta egy darab állatot fel nem nevelt.

Azért is furcsa a Győrffy képviselő úr hurráoptimizmusát tükröző győzelmi jelentése, mert én a fiatal gazdák mai rendezvényén nem hallottam ehhez hasonló szavakat. A hallottak alapján viszont csak gratulálni tudok a szervezőknek a korrekt szakmai konferenciához.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke