mszp.hu | Belföld
2024. február 02. 12:26

Györfi Mihály lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Szolnokon

Györfi Mihály lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Szolnokon
Györfi Mihály, Szolnok jelenlegi MSZP-s alpolgármesterét támogatja továbbra is a párt a június 9-i önkormányzati választásokon, jelentette be Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke pénteki, a többi támogató párttal és civil szervezettel közösen megtartott sajtótájékoztatón.

Jeles, és nagy nap alkalmából gyűlt össze több párt és szervezet képviselője Szolnokon a VOKE Művelődési Központban, ugyanis az ellenzék közösen támogatott polgármester-jelöltje került bemutatásra, az MSZP-s Györfi Mihály. Kunhalmi Ágnes elmondta, régi harcostársak Györfi Mihállyal, nyertek is és vesztettek is választást, végigjárták a mozgalmat és a politikai ranglétrát is. Az MSZP társelnöke reményét fejezte ki az iránt, hogy Györfi Mihályból a június eleji választást követően polgármester váljék.

Az MSZP társelnöke szerint minden politikus életében kiemelten fontos – annak ellenére, milyen szintre jutott a politikában -, hogy tudja, milyen plakátokat ragasztani, milyen napi szinten az emberek között élni, velük együttműködni. Egy politikus egy dolgot sosem felejthet el: mindig szent kötelességük az embereket szolgálni. Így Szolnokon Györfi Mihálynak is az lesz a feladata, hogy a helyieket szolgálja, az emberek oldalán álljon. Manapság pedig kifejezetten sok kihívással, küzdelemmel kell szembenéznie az embereknek, ilyenkor pedig egy vezető feladata, hogy olyan rendszert, közösséget teremtsen, amelynek köszönhetően a nap végén az egész közösség gyarapodni tud.

Kunhalmi Ágnes elmondta, fontos, hogy a főváros közelsége jól hasson Szolnokra. Az MSZP társelnökének szülőhelyéhez, Kiskunmajsához Kecskemét esik közel, majd Budapest, így elérnek odáig is a fejlesztések. Szolnokon hasonló folyamatoknak kell végbemennie, tőkének kell érkeznie, az itteni vállalkozóknak, családoknak meg kell teremteni a lehetőséget az esélyek kiaknázásra, és arra, hogy egyre jobb minőségű környezetben és szolgáltatások között élhessenek.

Az MSZP társelnöke kiemelte, a jelenlegi autoriter rendszerben fontos az együttműködés, valamint, hogy büszke Györfi Mihályra, hogy megteremtette erre a lehetőséget Szolnokon. Azonban nem elég ma Magyaroroszágon csak a jobb egészségügyi ellátásról és iskoláról beszélni, meg kell ehhez teremteni a politikai feltételrendszert és útitervet is. Ez szükséges ahhoz, hogy az álmok, a vágyak, a szabadságvágy és a szociális segítségnyújtás is megvalósulhasson. Ehhez együtt kell működni városról városra, hasonlóan Szolnokhoz és ennek az együttműködésnek ki kell terjednie az egész országra. Nem csak azért fontos az együttműködés, mert erős és megbonthatatlan a Fidesz tábora és Orbán Viktor autoriter rendszert alakított ki, hanem azért is, mert a demokrácia az együttműködés kultúrájáról szól. A június 9-ei EP-választás is az együttműködésről, a közösségről szól. Akik pedig a szolnoki együttműködésben részt vettek, mind hisznek abban, hogy demokratikus, erős és egyre jobb életet kell biztosítani mind Szolnokon, mind Magyarországon.

Kunhalmi Ágnes arra kért minden szolnokit, támogassa Györfi Mihályt, hiszen egy szocialista, demokrata, baloldali érzelmű fiatal politikus, aki nagyon régóta küzd a saját környezetéért, igazi lokálpatrióta, érti a politikát, ami a legfontosabb pedig, hogy érti a szolnokiakat. Az MSZP társelnöke azokat is Györfi Mihály támogatására kérte, akiknek pártja ma még nem az együttműködés része.

Györfi Mihályt a Magyar Szocialista Párt mellett a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és helyi civil szervezetek is támogatják a júniusi önkormányzati választáson.

Kapcsolódó párttagok