2012. július 17. 12:21

Gyorsabban, magasabbra, erősebben

Alig ért véget a labdarúgó Eb, amikor kiderült: bár Magyarország ki se jutott a kontinenstornára, valamiben azért így is sikerült az egész földrész fölé kerekednünk.

Kár, hogy az Orbán-kormány vezetésével épp a legmagasabb európai inflációért zajló versenyben sikerült – toronymagasan – győzni.

A minden magyar ember (de különösen az alacsony jövedelmű munkavállalók és a nyugdíjasok) szívét szorongással eltöltő ”sikerért” nem a válság, hanem az Orbán-kormány tette a legtöbbet. A rekordméretű, az uniós átlagot kerek 3 (!) százalékkal meghaladó 5,6 százalékos drágulás a szintén rekordméretű 27 százalékos áfának, az ész nélkül különadóztatott kereskedelmi és szolgáltató szektor áthárításainak, valamint a Fidesz eszement gazdaságpolitikájából logikusan következő gyenge forintnak köszönhető.

Nyakunkon az olimpiai, majd az azt követő paraolimpiai játékok. Mire véget érnek, a legalapvetőbb élelmiszer, a kenyér ára akár 15 százalékkal is megemelkedhet, de egy egyszámjegyű drágulást a szakemberek szerint minimum le kell nyelniük az embereknek.

A szakemberek szerint. Az Orbán-kormány szakminisztere szerint nem várható a kenyér árának hirtelen megugrása.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő