mszp.hu | Belföld
2021. május 24. 12:00

Győzelem! Ja, nem…

Győzelem! Ja, nem…
Ismét nem kívánatos elsőséget szereztünk az Európai Unióban: áprilisban Magyarországon volt a legmagasabb az infláció az unió 27 tagállama közül. 5,2%, a Fidesz-kormány pedig 3%-os inflációval számolt az idei nyugdíjemelésnél.

Nemet mondott a minimálbér adómentességére, a megfelelő nyugdíjkiigazításra és a családtámogatások növelésére is.

A Fidesz képtelen kezelni a megélhetési válságot, nem képes átlépni saját önző érdekein! Pedig van pénz a kasszában, kellő mennyiségben mindenre. De a Fidesz csak alibikormányzást folytat, és sikerpropagandára költi mindannyiunk pénzét! A Magyar Szocialista Párt az ÁFA csökkentését javasolja az élelmiszerek esetében. Kerüljön minden élelmiszer kedvezményes, 18%-os kulcs alá, az alapvető élelmiszerek pedig 5%-os kulcs alá!

Továbbá fenntartjuk javaslatainkat: 80% bértámogatást a dolgozóknak és egyéni vállalkozóknak, legalább havi nettó 100 ezer forintot a munkájukat vesztetteknek nem 3, hanem 9 hónapig, a vállalkozóknak hitel helyett a járvány előtti bevételük 80%-ának pótlását, a GYES, a GYET és a családi pótlék megduplázását, a minimálnyugdíj radikális megemelését, megélhetést biztosító nyugdíjakat! Adómentes minimálbért, az alacsony fizetések felzárkóztatását adójóváírással!

Kormányváltást! Korszakváltást!

Kapcsolódó párttagok