Népszava
2012. október 03. 09:34

Győzelemre készül az MSZP Sopronban is

Hisznek a helyiek Varga Gyulának Sopronban, ezért bízik abban, hogy vasárnap egyéni mandátumot szerez az időközi önkormányzati képviselő-választáson. A politikus 14 éve a városi testület tagja, dolgozik a szociális bizottságban, építész lévén pedig a városfejlesztési bizottságot is vezette már.

Az utóbbi két évben listás képviselőként szolgálta a Sopron-Bánfalván illetve a Brenbergbányán élőket, de bízik abban, hogy a 12. számú egyéni választókerületben ismét bizalmat szavaznak neki.

Varga baloldali ember, az MSZP jelöltje, jelenleg is a város szocialista frakciójában dolgozik, de soha nem volt a párt tagja. Ha megválasztják, akkor a jövőben már nem három, hanem négy szocialista tagja lesz a helyi képviselő-testületnek, amire a jelölt szerint azért lenne nagy szükség, mert a jelenlegi városvezetés számára nem igazán fontos Sopron fejlődése.

A fideszesek tartanak attól, hogy sokan voksolnak majd vasárnap az ellenzéki politikusra, ezért már mondogatják: ha nem a kormánypári jelölt győz, ez a térség nem fog pénzt kapni a közösből. A szocialista jelölt azonban úgy érzi, nem tudják a helyieket megfélemlíteni. Hozzátette, eddig egyetlen választó sem kérte tőle számon, miért áll rajthoz listás képviselőként. Az emberek ugyanis emlékeznek arra, hogy a 47 éve Sopronban élő Varga milyen sikereket ért el korábban és számon tartják, mi mindenben segített a 2010-es választások óta.

Sopron-Bánfalván folytatni kellene az utak burkolását, gyakoribbá tenni a buszjáratokat és közösségi házra is szükség lenne. Brenbergbányán, Görbehalomtelepen, Ó-, és Új-hermes telepen szintén utat kellene építeni, megoldani az esővíz elvezetést, illetve kiépíteni a szélessávú internetet - sorolta lapunknak a szocialista jelölt. Varga a körzetében élőknek mindig elmondja, tudja mi a feladata, de ahhoz, hogy a jelenleginél nagyobb szava legyen az önkormányzatban, egyéni képviselőnek kell lennie.

Az október 7-ei időközi választáson öten indulnak Sopronban: az MSZP mellett jelöltet állított a Fidesz, az LMP, a Jobbik valamint a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület. Az egyéni választókerületben azért kell az urnákhoz szólítani az ott élőket, mert Rádonyi Lászlót, a helyi fideszes képviselőt májusban a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatójává választották, ami a testületi megbízatásával összeférhetetlen.

A múlt hét végén Dunaföldváron az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese, Horváth Zsolt nyert az időközi polgármester-választáson.

F.Á. /

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=589333