mszp.hu | Belföld
2024. február 15. 19:03

„Győztes csapaton ne változtass” - az MSZP bemutatta józsefvárosi képviselőjelöltjeit

„Győztes csapaton ne változtass” - az MSZP bemutatta józsefvárosi képviselőjelöltjeit
Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke a Blaha Lujza téren tartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón mutatta be az MSZP a VIII. kerületi jelöltjeit. A 2024-es önkormányzati választásokon az MSZP három, jelenleg is hivatalban lévő képviselőjét indítja. Szili-Darók Ildikó alpolgármester, Czeglédy Ádám, valamint Camara-Bereczki Ferenc a 2019-es választásokon már egyszer elnyerték a választók bizalmát, és azóta is töretlenül dolgoznak Józsefvárosért.

2019-ben Budapesten 14 kerületben arattak győzelmet a demokrata jelöltek, ez pedig hatalmas eredmény, a 2010 óta kialakult autoriter rendszerhez képest pedig még inkább értékelni kell ezt a teljesítményt. Kunhalmi Ágnes kiemelte, a fővárosban a szabadság, a demokrácia utat tör magának, az ellenzék pedig továbbra is kitartóan küzd és küzdeni fog a kormánnyal szemben.

A Fidesz csak akkor fog tudni győzelmet aratni, akkor tudja legyőzni az ellenzéket, ha az hagyja, hogy megossza a kormánypárt. A szövetségesek egymással szembe fordításáért a kormány mindent meg fog tenni, ezt azonban nem szabad hagyni. Józsefvárosban 2019-ben is együttes erővel tudták a demokraták leváltani a Fideszt, azonban továbbra is számos feladat vár az ellenzéki képviselőkre. Mindent meg kell tenni azért, hogy a nyolcadik kerületben folytathassák a demokraták a 2019-ben megkezdett munkát.

2024-ben is nehéz feladata lesz az ellenzéknek, az MSZP álláspontja szerint a győztes csapaton nem szabad változtatni, ezért azon ellenzéki polgármestereket, akik jelenleg is hivatalban vannak, támogatni kell. Az MSZP éppen ezért támogatja Pikó Andrást, valamint azon önkormányzati képviselőket is, akik korábban egyéni mandátumot szereztek.

Az MSZP a korábban is győzedelmeskedő három képviselőjét támogatja továbbra is, így Szili-Darók Ildikó alpolgármestert, Czeglédy Ádámot, valamint Camara-Bereczki Ferencet továbbra is támogatja a párt. 

Az MSZP folyamatosan jelen van az utcákon, jelenleg aláírásokat gyűjt a párt a közös listáért, hiszen az együttműködés nem csak Budapesten, hanem országszerte is döntő fontosságú, a kezdeményezéshez kitelepüléseken és online lehet csatlakozni.

Nem szabad engedni, hogy a Fidesz megossza az ellenzéket, az MSZP pedig érzi és érti az emberek igényeit és támogatását. „Az MSZP-re számíthat Pikó András, az MSZP-re számíthatnak a józsefvárosiak, és az MSZP-re számíthat egész Budapest és az egész ország” - zárta beszédét Kunhalmi Ágnes társelnök.