mszp.hu
2016. szeptember 26. 10:44

A gyűlölet csak gyűlöletet szül!

Nem tudunk szó nélkül elmenni Tasó László vámospércsi lakossági fórumán elhangzott álságos, félelemkeltő beszéde mellett. Tisztában vagyunk azzal, hogy a képviselő úr tart Orbán haragjától, félti saját egzisztenciáját, a milliós fizetését, ezért ködösít, ferdíti el a valóságot. Képviselő úr mondatainak egyetlen célja volt: megrettenteni az embereket, erősíteni bennük a kormány által keltett idegengyűlöletet. Miközben azt hangoztatta, hogy óriási tétje van a népszavazásnak, arról nem beszélt, mégis milyen következményei lesznek október 2-ának. Biztonságban érezhetik-e magukat a lakosok csupán amiatt, mert úgy szavaztak, ahogyan ők kérték. Nem beszélt róla, mert nyilván ő is nagyon jól tudja, ennek a referendumnak semmilyen közvetlen jogi következménye nincs, kizárólag az orbáni-rendszer hatalmának a megerősítését szolgálná, ha hagyjuk. A Fidesz becsapja, félrevezeti a magyar embereket! Gyűlölet, csak gyűlöletet szül!

Amíg az emberek gyűlölködnek és rettegnek, megfeledkeznek azokról a problémákról, amelyeket a Fidesz-kormány semmibe vesz. Így elterelődik a figyelem a haldokló egészségügyről, a szintén válságban lévő oktatásról, a gyermekszegénységről, a munkanélküliségről és nem utolsó sorban a fideszes korrupciós ügyekről. Tasó úr beszédében az országot elárasztó tömegekről vizionált, arról azonban nem számolt be, éppen ők azok, akik már több mint tízezer külföldinek - köztük bűnözőknek - adtak letelepedési engedélyt, jó pénzért. Ez egyértelművé teszi, a Fidesznek nem az ország biztonsága a fontos, hanem a pénz és a hatalom. Megdöbbentőnek tartjuk, hogy Tasó úr, többek között azoknak az ESZOSZ károsultaknak a szavazataira is számít, akikért sem ő, sem a Fidesz-kormány az elmúlt több mint egy év alatt nem tett semmit.
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3. számú választókerületi szervezete a Fidesz-kormány népszavazási kérdését értelmetlennek, hazugnak tartja. Arra kérjük a választókat, hogy a népszavazáson ne vegyenek részt, maradjanak otthon október 2-án.

Nyíracsád, 2016. szeptember 26.

Moczok Gyula
az MSZP Hajdú-Bihar megyei
3. sz. választókerületi szervezetének elnöke