Belföld | szociális gettó Ócsa közlemény
2013. január 14. 12:03

(H)Ócsa

Sajnáljuk, hogy Soltész Miklós a nagy hóra, illetve az ócsai szociális gettó elszigeteltségére való tekintettel lemondta a leendő lakópark bérleti feltételeiről szóló tájékoztatóját. Sokkal szomorúbb azonban, hogy a szociális államtitkárral ellentétben 80 magyar családnak a Pest megyei határban épülő szegregátumban kell majd mindennapjait élni.

Helyesen írja a kormánypárti napilap: 80 család tavasszal kiköltözhet az ócsai adósparkba. Nem pedig be. Az ócsai nyomortanyára valóban legfeljebb kiköltözni lehet, a hatmilliárd forintból épülő szociális gettóban se óvoda, se bölcsőde, se iskola, se munkahely, de még gázfűtés se lesz.

Hosszú hónapok óta mondjuk: a bajba jutott devizahiteles családok számára csak olyan megoldás elfogadható, amely emberi viszonyok között, munkahelyközelben biztosít lakhatást a rászorulóknak! Alsópakonyból például naponta egy busz jár ki Ócsára. Hogy fog munkába járni például egy három műszakban dolgozó székesfehérvári családfő?

A megoldást vázoló sajtótájékoztatóhoz ki se kellett volna mozdulnia Soltész Miklósnak: abból a 6 milliárd forintból, amit Ócsára szórtak el, vehettek volna akár 1200 összkomfortos lakótelepi lakást is. Az MSZP továbbra is a debreceni és a felcsúti luxusberuházások lefújását, az így felszabaduló milliárdok szociális célú újrahasznosítását várja az Orbán-kormánytól!

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja