mszp.hu | Belföld
2020. április 01. 12:47

Ha a kormány nem segít az önkormányzatoknak, akkor legalább ne akadályozza a munkájukat!

Ha a kormány nem segít az önkormányzatoknak, akkor legalább ne akadályozza a munkájukat!
A közvetlenül megválasztott polgármestereket még a veszélyhelyzet idején sem lehet pártkatonákra lecserélni!

 A Fidesz azonban a járvány elleni sikeres védekezést veszélyezteti azzal, hogy meg akarja fosztani a városvezetőket a jogköreiktől és politikai kinevezetteket akar a helyükre ültetni.
 
Ennek a lépésnek csupán két kicsinyes oka van. Egyrészt a Fidesz még mindig nem tud beletörődni a tavaly októberi választási vereségébe, másrészt Orbán Viktor nem tudja elviselni, hogy az ellenzéki polgármesterek eredményesebben veszik fel a harcot a járvány elleni küzdelemben, mint a kormány.
 
Ezeknek a polgármestereknek inkább köszönet jár, amiért önmagukat sem kímélve dolgoznak és elvégzik azt a feladatot, amit a kormány képtelen: védőfelszerelést osztanak a településük minden lakójának, támogatást biztosítanak a családoknak, a munkájukat vesztett embereknek, bérpótlékot fizetnek az egészségügyben dolgozóknak.
 
Orbán Viktor, ha már nem tud segíteni az önkormányzatoknak, akkor legalább ne akadályozza a munkájukat! Elég volt a Fidesz kétes politikai játszmáiból, lássák már be végre a magyar emberek érdekében, hogy a koronavírust kell legyőzni és nem az ellenzéket!
 
A kormány nem hajlandó támogatni a köz bizalmát élvező helyi vezetőket, azonban az MSZP kiáll a polgármesterek mellett és továbbra is minden segítséget megad nekik a járvány elleni sikeres védekezéshez.
 
MSZP