mszp.hu | Belföld | Áder János föld földeladás
2015. október 22. 11:13

Ha Ádernek fontos a klímavédelem, legyen fontos a föld is!

Ha Ádernek fontos a klímavédelem, legyen fontos a föld is!
Nyílt levélben fordultunk Áder János köztársasági elnökhöz, valamint Szabó Marcelhez, a jövő nemzedékek védelmét ellátó biztoshelyetteshez, hogy lépjenek fel az állami földek értékesítése ellen.
A jövő nemzedékek védelme érdekében nem hagyható szó nélkül az Orbán-kormány elfogadhatatlan döntése. Közös felelősségünk fellépni az utolsó igazán értékes nemzeti vagyonunk, az állami tulajdonban levő termőföldterületek értékesítése ellen!
 
A kiváló termőföld Magyarország legfontosabb nemzeti vagyona. Olyan minőségű erőforrás, amellyel kevés ország rendelkezik a világon. Ezért a magyar állam tulajdonában levő földterületek értékesítése rossz megoldás. Főleg akkor, amikor az nyilvánvaló politikai és gazdasági célokat szolgál. 
 
Csak az állami földterületek megőrzése szolgálja közös, nemzeti céljaink elérését. A mindennapos vidéki, falusi létbiztonság megteremtését, a környezeti korlátokhoz alkalmazkodó mezőgazdasági termelést, a jó minőségi és az ökológiai szempontokat figyelembe vevő biztonságos élelmiszer- előállítást.
 
Ezért kiemelten kérjük a köztársasági elnököt, hogy szólaljon meg az állami földek megőrzése érdekében. Egyúttal kérjük a biztoshelyettest, hogy vegyen részt és szólaljon fel október 26-án az Országgyűlésben, az állami tulajdonban levő földek magántulajdonba adásáról szóló vitán. Az Orbán-kormány kötelezettsége közös értékeink megőrzésére, nem pedig gyengítésére vonatkoznak ugyanis.
 
Gőgös Zoltán,
elnökhelyettes, országgyűlési képviselő
 
Beke Károly,
az MSZP elnökségi tagja