Ha az államadósság több, hová lett a nyugdíjvagyon?

Orbán Viktor és a Fidesz elbukta az államadósság elleni harcot. Pedig 3 millió ember 3000 milliárd forintos nyugdíjvagyonát is lenyúlták hozzá. Tavaly év végén már egy minden eddiginél szánalmasabb trükköt is bevetettek, hogy a nyugdíjvagyon eltapsolása után legalább minimális adósságcsökkenést ki tudjanak mutatni.

Az állami tartalékok átmeneti csökkentése nélkül az államadósság ma legalább 82%-on állna. Ez magasabb, mint a 2010 tavaszán mért 79%. Az államadósság forintban is folyamatosan emelkedik: már több mint 23 ezer milliárd. Az államadósság a nyugdíjpénztári vagyon lenyúlása óta GDP-arányosan sem csökkent.

A nyugdíjlenyúlást Orbán Viktor az adósságcsökkentéssel indokolta. Ezzel a Fidesz kudarcot vallott. Viszont felszámolták a nyugdíjrendszer biztonságát és elvették a biztonságos öregkor esélyét a magyar emberektől.

A kérdés ezek után az: hová tűnt a pénz? Hová lettek az ezermilliárdok?

A tavasszal felálló Mesterházy-kormány kiszámíthatóvá, igazságossá teszi a nyugdíjrendszert. A nyugdíjak értékállóságát garantáljuk. Újraindítjuk a nyugdíjkorrekciós programot és a nyugdíjprémium rendszerét.

Korózs Lajos
elnökségi tag