mszp.hu | MET
2015. július 14. 15:08

Ha az emberek nem igényelhetnek adatokat az állam működéséről, az MSZP fog

Áder János tegnap újabb bizonyítékát adta annak, hogy nem az ország, hanem a Fidesz érdekeit képviseli. A köztársasági elnök ugyanis aláírta a „ne zavarj, épp lopok”-törvény módosítását. Ezzel Orbán Viktor és pártja fizetőssé tette a közérdekű adatigénylést Magyarországon. Korábban bárki ingyen juthatott hozzá a különböző állami pénzköltések adataihoz, mostantól fizetni kell ezért.

Az ingyenes adatigénylés eddig már számos korrupciógyanús ügyről lebbentette le a fátylat: adatigénylés révén tudtuk meg többek között, hogy az E.On gázüzletágának eladásán százmilliárdokat bukhatott az állam, így derült fény a MET gázbiznisz részleteire, de így jutottunk adatokhoz a közmédia pazarló gazdálkodására vonatkozóan is.

A Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselői, budapesti és vidéki önkormányzati képviselői vállalják, hogy a jövőben a képviselői jogaikkal élve minden olyan kérdést is feltesznek, amelyeket érdeklődő emberek, civil szervezetek megküldenek számunkra. Mindannyiunkon múlik, hogy ne engedjük a mutyik eltitkolását, a zavartalan lopást!
 
Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke, országgyűlési képviselő     
                                                                 
Harangozó Tamás,
frakcióvezető-helyettes