mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 01. 11:59

Ha Bánki Erik segíteni akar az embereknek, akkor szavazza meg az MSZP javaslatát az adómentes minimálbérről!

Ha Bánki Erik segíteni akar az embereknek, akkor szavazza meg az MSZP javaslatát az adómentes minimálbérről!
Bánki Erik is beszállt a fideszes ígérgetésbe, ugyanis Domokos László után már ő maga is elképzelhetőnek tartja a 0 százalékos személyi jövedelemadót, bár ő csak a járványra való tekintettel tenné lehetővé. Örvendetes, hogy egy fideszes politikusnak másfél év után feltűnt, hogy az embereknek segítségre van szükségük, azonban a Fidesz továbbra is csak hitegeti őket.

11 éve kormányoz a Fidesz, így az elmúlt másfél év alatt is bármikor nyújthatott volna érdemi segítséget a nehéz helyzetbe került dolgozóknak, családoknak. Megszavazhatták volna az MSZP javaslatát, például a 80 százalékos bértámogatásról, a családi pótlék megemeléséről, az álláskeresési járadék időtartamának és összegének növeléséről vagy a 100 százalékos táppénz bevezetéséről, de nem tették. A következményeket pedig az Európai Külkapcsolati Tanács felmérése mutatja be: a magyarok 36 százalékának okozott anyagi nehézségeket a járvány, eddig.

Azonnali cselekvésre van szükség, amire van is lehetőség, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van. A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot és akkor 15%-kal emelkednének a legalacsonyabb fizetések. Az adócsökkentés révén pedig, mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez csak döntés kérdése, azonban a Fidesz erre sem hajlandó, ezért a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti, ugyanis ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, erre a jelentős adócsökkentésre és fizetésemelésre szavaznak!

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese

Kapcsolódó párttagok