mszp.hu
2014. november 04. 13:46

Ha egy hazugságot sokszor elmondanak, attól még nem lesz igaz!

Amit Nyíregyháza polgármestere és a Fidesz mondott a Sóstó kötvény kapcsán a közgyűlésen, az közelében sincs a valóságnak – jelentette ki Csabai Lászlóné, MSZP megyei alelnöke Nagy László, városi elnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

A tényeket láttatva az élményfürdőfejlesztés kapcsán az alábbiakat ismertette a nyilvánossággal Csabai Lászlóné:

A korábbi MSZP-s városvezetés idején, 2004-ben kibocsátott kötvény költsége bubor+0,8 százalék, a jelenleg felvett hitel költsége bubor+2,5 százalék. Akkor melyik is a kedvezőbb a város számára?

Az általunk választott megoldással, amely szerint a Sóstó Rt. lett a beruházó, vissza tudtuk igényelni a 400 millió forintos áfát. Ez nem volt a város érdeke? Az MSZP-s városvezetés idején 2010-ig egymilliárd forintot költöttünk a kötvényből az élményfürdő építésére, az 1000 köbméteres élménymedence és termálmedence felújítására.  A megmaradt 459 millió forint kamata a 2009-es válságig fedezte a kötvény kamatköltségét. Miért volt ez rossz gazdálkodás? A 459 millió forintot már a fideszes vezetés idején költöttek el.

A Sóstó kötvény kapcsán a Fidesz által korábban indított bírósági eljárás is bizonyította, hogy annak minden lépése szabályos és törvényes volt.

Felesleges minden másról ebben a témában össze-vissza beszélni – fejtette ki érveit a korábbi MSZP-s polgármester, aki üzent a jelenlegi vezetésnek: attól, hogy egy hazugságot sokszor elmondanak, az még nem lesz igaz.