mszp.hu | kollégium Vác
2017. augusztus 07. 19:11

Ha eladják a kollégiumot, értékén tegyék!

Ha eladják a kollégiumot, értékén tegyék!
Úgy tűnik, a Fördős-rezsim érzi a vesztét, mert még igyekszik lenyúlni, amit lehet. Ne hagyjuk, vagy maradjon a Karacs Teréz Kollégium, vagy tisztességes áron cseréljen gazdát – hangzott el Vácott, közös demokratikus ellenzéki sajtótájékoztatón.

Dr. Bóth János, az MSZP váci elnöke a fentiek mellett azt is elmondta, hogy az előző önkormányzati ciklus elején botrányos , törvénysértő volt a kollégium megszüntetése, most pedig az eladása, illetve annak előkészítése bicskanyitogató.

A politikus úgy vélte, nem szabad annyiban hagyni, hogy elkótyavetyéljék a nagy értékű önkormányzati ingatlant. Hozzátette: úgy tudja, az ügyben született már feljelentés is.

Nagyon kilóg a lóláb, hiszen hallottuk, hogy van már „csókos”, aki szóba jöhet, mint kedvezményezett – mondta, alátámasztva gyanúját az azonnali új értékbecsléssel, amely 450 millió forintról 120 millióra csökkentette az épület értékét, annak ellenére, hogy az ingatlant 321 millió forintos jelzálog terheli. Bóth szerint szintén spekulációra utal a sürgősségi tárgyalás, valamint, hogy az ellenzéket elzárták az érdemi információktól.

A szocialista politikus bírálta az önkormányzatot, amiért a meghirdetett ingatlanra azért nem jelentkezett vevő, ami nem meglepő, mert lényegében helyben, és szakmailag gyengén hirdették. Ez pedig vagy azt jelenti, hogy nem értenek a vagyonhasznosításhoz, vagy eleve ez lehetett a terv. Megjegyezte, hogy bár az önkormányzat állítja, hogy a 120 millió forint csupán induló ár, tehát lehetne licitálni, mindent elkövetnek, hogy erre ne kerüljön sor.