mszp.hu | Belföld | Foglalkoztatás
2021. július 06. 17:45

Ha Fidesz-kormány van, akkor még a minimálbér is adóköteles – reagálás Gulyás Gergely nyilatkozatára

Gulyás Gergely képmutató módon azzal a szöveggel kampányol, hogy ha baloldali kormány van Magyarországon, akkor adóemelés is van. Mondja ezt annak az Orbán-kormánynak a tagja, amely megadóztatta a korábban adómentes minimálbért.

A Fidesz ráadásul azt is egyértelművé tette, hogy még a válság miatt sem hajlandó lemondani a legalacsonyabb fizetések adójáról, miután leszavazta az MSZP adómentes minimálbérre vonatkozó javaslatát. Az elmúlt 11 évben a kiváltságos 1% kapott mindenféle adókedvezményt és támogatást azért, hogy még tovább növeljék a milliárdos vagyonukat, miközben rengeteg dolgozó bére alig fedezi a megélhetési költségeket.

Ez az Orbán-féle nemzeti együttműködés: egy egész nemzet dolgozik és adózik azért, hogy a kiválasztott kevesek urizálása és gazdagodása biztosítva legyen. Az MSZP célja pedig, hogy 2022-ben véget vessen ennek a korszaknak.

Ha a Fidesz valóban az adócsökkentések pártján áll, akkor bizonyítson! Támogassa az MSZP adómentes minimálbérre vonatkozó javaslatát, ami ismét az Országgyűlés előtt van. Az nem lehet indok, hogy nem ülésezik a parlament, mert bármikor összehívhat a Fidesz egy rendkívüli ülést ez ügyben, amit az MSZP is támogatna.

MSZP