Ha fogytán az ellopható uniós pénz, az MNB besegít

Ha fogytán az ellopható uniós pénz, az MNB besegít
A kormány rohamtempóban próbálja megszerezni az összes uniós pénzt, de a számlákat már nem meri elküldeni Brüsszelnek. Nem meglepő, hiszen nehezen tudnák elszámolni a fideszes képviselők „alkotmányos költségét”. Tartanak a fejlesztési pénzek felfüggesztésétől, mert már a brüsszeli ellenőrök is tudják, hogy milyen a Fidesz-féle közbeszerzés.

2018-ig a kormány minden uniós támogatásra rá akarja tenni a kezét, hogy minél több pénzt oszthasson szét a fideszes pénzemberek között. De mivel lassan érkezik a pénz Brüsszelből, benyúlnak hát a Fidesz – egyik – házi bankjába, a Magyar Nemzeti Bankba, és 700 milliárddal megemelik a kifizetések összegét.

A kormány felelőssége, ha a mértéktelen korrupciója miatt Magyarország elesik a fejlesztési pénzektől, és az előre kifizetett számlákat a magyar embereknek kell állniuk az Unió helyett. A Fidesz lényege a folyamatos csalás: ezt csinálták az Eximbankkal is, amit szerettek volna az államháztartáson kívül tudni (és persze házikasszaként működtetni), most az uniós kifizetéseket „oldják meg okosba”.

A Fidesz az uniós pályázatokat két dologra használja: kitömi vele oligarcháinak zsebét, az átlagos vállalkozóktól pedig kenőpénzt szed a sikeres pályázathoz. A fejlesztési pénzeknek nem Orbánt és a haverjait kellene még gazdagabbá tenniük. Minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.