mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Energetika
2015. október 05. 15:51

Ha Lázár a lakosságon akar spórolni, távozzon!

Ha Lázár a lakosságon akar spórolni, távozzon!
Távoznia kell Lázár Jánosnak, ha a korábbi bejelentésével ellentétben mégsem lesznek lakossági energetikai pályázatok Magyarországon a következő években.

Lázár János a miniszteri meghallgatásán tavaly nyáron azt mondta, az energetikai programra szánt 1117 milliárd forint 27 százalékát a lakossági energetikai korszerűsítésre fordítja a kormány. Ehhez képest a múlt héten már azt jelentette be, hogy „Európai Uniós pénzből lakossági energia-korszerűsítési program nem lesz”.

Kérdezzük Lázár Jánost: az olcsó földgáz százötven milliárdos haszna után az energetikai korszerűsítésből nyerhető 40-50%-os rezsicsökkentést is el akarják venni az emberektől? Mentő kérdésünk: ha nem uniós forrásból, akkor milyen pénzből lesznek lakossági fűtéskorszerűsítési beruházások? Hova tűnnek a források, ha már lakossági energetikai pályázatokra sem jut uniós pénz Magyarországon?

Ha tényleg nem lesznek lakossági energetikai pályázatok Magyarországon a következő hét évben, az országos botrány, a botrányért felelős Lázár Jánosnak pedig távoznia kell.

Tóth Bertalan,
frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok