mszp.hu
2021. november 15. 16:09

Ha Orbán komolyan gondolja a szakszervezeteknek ajánlott „cselekvés szövetségét”, akkor nagyon gyorsan törölje el a rabszolgatörvényt!

Orbán Viktor hétfőn arról beszélt, hogy „a kormány szövetséget ajánlott a szakszervezeteknek és a munkaadóknak, a cselekvés szövetségét ajánlották a munka világának”.

Az új szövetség jegyében, akkor itt az ideje annak, hogy ne csak a szája járjon a miniszterelnöknek, hanem cselekedjen is: állítsák vissza a Fidesz által leépített szakszervezeti jogokat, az ellehetetlenített sztrájkjogot és töröljék el a rabszolgatörvényt!

Reméljük, hogy ennek az új szövetségnek a híre eljutott Szijjártó Péterhez is, aki ezek után végre bocsánatot fog kérni a tavaly nyáron elhangzott szavaiért, amely szerint: „szakszervezetesdit eddig sem játszottunk a Külügyminisztériumban, ezután sem fogunk. És ha valakinek ilyenhez van kedve, az szintén megkapja a lehetőséget arra, hogy ezt a játékot a minisztériumon kívül játssza”.

Azonban nincs két Fidesz, egy van és az 2010 óta elnyomja a dolgozókat és a szakszervezeteket. Éppen ezért meg kell szüntetni a jogfosztást, el kell törölni a magyar dolgozókat jobbágysorba taszító rabszolgatörvényt, meg kell erősíteni a szakszervezeteket, a munkáltatókkal és az érdekvédőkkel együtt pedig ki kell dolgozni a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását. Mindezek megvalósulására pedig a 2022-es kormányváltást követően az MSZP jelenti a garanciát.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese