mszp.hu | Belföld, Külföld | EU közalkalmazott | Európai Unió
2017. május 29. 10:08

Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad az Európai Unióban!

Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad az Európai Unióban!
Orbán Viktor rezsimjének leváltása immár nem pusztán Magyarország európai értékeinek megőrzése, hanem hazánk európai léte miatt is elengedhetetlenné vált.
A G7-ek csúcstalálkozóján történtek világosan megmutatták, hogy Európa vezetői az Unió szövetségi rendszerének szorosabbra fűzése mellett döntöttek. Merkel német kancellár nyilatkozata pedig világossá tette, hogy a német-francia tengely lesz az EU új erőközpontja, amely kész „saját kezébe venni” Európa sorsát. Új korszak kezdődik tehát, amelyben a Fidesz egyértelműen Európán kívülre helyezi egész Magyarországot.
 
Legyen világos mindenki számára: Orbánék 2018 után fel fogják mondani az európai szerződéseket és kiléptetik hazánkat az Európai Unióból! Nem véletlen, hogy a választásokig minden elérhető uniós forrást rohamtempóban igyekeznek még elkölteni. Ha Orbán marad kormányon, Magyarország nem marad Európában.
 
Botka László első miniszterelnök-jelölti útja azért Brüsszelbe vezet, hogy bizonyítsa: a magyarok többsége Európában akar maradni és egy hivatalba lépő Botka-kormány az európai fősodorban is fogja tartani Magyarországot.
 
Ez 2018 választása: Orbán vagy Botka, Orbánisztán vagy Európa.
 
Ujhelyi István,
az MSZP alelnöke, európai parlamenti képviselő

Kapcsolódó párttagok