mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 19. 00:14

Ha Orbán valóban meg akart volna nyugtatni mindenkit, akkor az ingyenes és tömeges tesztelés megkezdését jelentette volna be

Ha Orbán valóban meg akart volna nyugtatni mindenkit, akkor az ingyenes és tömeges tesztelés megkezdését jelentette volna be
Orbán Viktor szerint mindenki megnyugodhat, mert ha valaki elkapja a koronavírust, azt meg fogják gyógyítani.

A felelőtlen nagyotmondásban ezzel újabb szintre lépett a miniszterelnök, mivel a számok sajnálatos módon azt mutatják, hogy ez nem lehetséges. Orbán Viktor már meg sem próbál igazat mondani, inkább továbbra is jól hangzó szlogenek mögé próbál bújni, amivel ismét azt bizonyítja, hogy nem azt kell figyelni, amit mond, hanem azt, amit csinál.

A vírus közösségi terjedésének megfékezése és a járvány lassítása érdekében minél több tesztelésre van szükség, és már nem elég csak a tünettel rendelkezőket szűrni. Így lehetne minél több életet megvédeni, ehelyett azonban a kormány spórol az állami teszteken, olyan hatósági árat állapított meg a szűrésekre, ami továbbra is rengeteg embernek megfizethetetlen és 20 ezer néző előtt rendezi meg a Szuperkupa-döntőt.

A kormány ezzel pont az ellenkezőjét csinálja annak mint, amit a szakértők javasolnak.

Az MSZP továbbra is azt követeli, hogy a kormány kezdje meg azonnal a tömeges és ingyenes tesztelést valamennyi munkavállaló, elsősorban a megfertőződés szempontjából magas rizikójú emberek, tehát az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok és a szociális szféra dolgozóinak körében.

Továbbá, mivel az állam olyan protokollt alakított ki, hogy két negatív vírusteszttel lehet a két hét karantént elkerülni, elvárjuk, hogy ezek a tesztek legyenek ingyenesek, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két teszt árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem. Mindezek mellett javasoljuk, hogy a járványügyi szabályok megsértőivel szemben kiszabott bírságot fordítsák az azonnali tömeges és ingyenes tesztelésekre.

Az MSZP számára a magyar emberek élete, egészsége és biztonsága a legfontosabb éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ezen intézkedések bevezetése nem tűrhet további halasztást.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok