Ha szombat, akkor aláírásgyűjtés a lopásgátló népszavazáshoz

Ha szombat, akkor aláírásgyűjtés a lopásgátló népszavazáshoz
Az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz. választókerület szocialistái, MSZP szimpatizánsai ma kora reggeltől Debrecenben, a Zsibi előtt, illetve Vámospércsen a piacon , gyűjtöttük közel húszan a támogató aláírásokat.

Debrecenben, még "lufibohóc" is segítette, hogy mind többen vegyenek észre bennünket, bár sokan már eleve úgy jöttek oda a pulthoz, hol lehet aláírni? Az aláírásgyűjtés során sok-sok emberrel találkoztunk, beszélgettünk. Voltak akik "csak" elmondták a véleményüket, "úgysem változik semmi", és nem írták alá, voltak olyanok is, akik még mindig a 2010 előtti egyik baloldali kormányfőt emlegették. A többség, azonban elmondta, változást szeretne, hiszen ilyen mértékű korrupció ebben az országban sohasem volt. Legtöbben meg sem várták, hogy elmondjuk mit akarunk, csak annyit kérdeztek, "a Fideszt akarják leváltani?", s az igen választ követően már diktálták is az adataikat. Sokan elmondták, megalázó, 50-60 ezer forint nyugdíjból,illetve közmunkából élnek, pontosabban tengődnek, úgy látják a Fideszt nem érdekli mi lesz velük. Emlegették, hogy Orbán Viktor azt ígérte, senkit sem hagy a Fidesz az árok szélén. Valójában így is történt csak ellenkező előjellel. Sok-sok százezert embert, aki nyomorban, kilátástalan helyzetben él, a Fidesz belerúgta az árokba. Sokan sérelmezték, a 0,9 százalékos tervezett nyugdíjemelést. Megalázónak tartják, hogy havonta még 1000 forinttal sem kapnak többet, ugyanakkor Matolcsy György és a többi Fidesz által kinevezett állami vezető bére akár havi 2,5 millió forinttal is emelkedik. Úgy látszik, -mondták-kifizetődő Orbán Viktorhoz hűségesnek lenni.

Többen emlegették a miniszterelnök és családjának a gazdagodását. Nem értik, hogy a politikusi fizetéséből hogyan élhet Orbán Viktor és családja luxuskörülmények között. Többen megfogalmazták hogy a politikusi vagyonnyilatkozatok szerintük semmit sem érnek, hiszen azok alapján a mai kormánypárt emberei többségének semmije sincs.Vajon miért gondolja a Fidesz, hogy a magyar emberek hülyék? Több tiszteletet követelnek a Fidesztől, és személy szerint a miniszterelnöktől, hiszen sokszor "bicskanyitogató", ahogyan a Fidesz egy-egy politikusa a nyilvánosság előtt beszél. Több szerénységet, alázatot várnak tőlük, hiszen a magyar emberek adóforintjaiból élő és urizáló közszolgákról van szó.

Elmondták, hogy elegük van az ország szétlopásából, strómanok kezébe juttatásából, a közpénzek lenyúlásából. Nem értik, hogy azok a fideszes politikusok, akik világéletükben politikából éltek, hogyan tudtak tisztességesen, ilyen óriási vagyonokat összegyűjteni? Nem értik mit csinál az elvileg független ügyészség; a bűn üldözése helyett , a tolvajokat segítik kérdezték tőlünk? Sokan hozzátették, hogy ők egész életükben robotoltak, mégsem lettek tehetős emberek, semmi tartalékuk nincs. Gyermekeik pedig, még több diplomával sem keresnek annyit, hogy a saját lábukra tudjanak állni. Kilátástalannak látják a mai Magyarország helyzetét, úgy gondolják, ha a baloldal pártjai csak egymással civódnak, akkor 2018-ban nem lehet Orbánt elzavarni. Szinte mindenki megfogalmazta, hogy azt várják az MSZP-től, hogy ne csak ilyen alkalmakkor forduljon az emberekhez, hanem a hétköznapokban is, hiszen akkor lehet csak hiteles amit képviselünk.

Az aláírásgyűjtés végén, kasszát csináltunk. Örömünkre, több mit 300 aláírással gazdagodtunk, így minden esélye megvan annak, hogy a választókerületben a hónap végére összegyűjtjük a 2000, érvényes aláírást. Ezt becsületbeli ügynek is tekintjük, hiszen olyan ügyről van szó, ami az ország jövője szempontjából meghatározó lehet, megmutathatjuk, hogy a magyar baloldal képes arra, hogy 2018-ban kormányzóképes erőként jelenjen meg a választók előtt.Ennek egyik fontos állomása, a lopásgátló népszavazás.

Debrecen, 2016.május 21


Kapcsolódó galéria: Ha szombat, akkor aláírásgyűjtés a lopásgátló népszavazáshoz

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »