mszp.hu | aláírásgyűjtés
2016. május 28. 14:06

Ha szombat, akkor korán kelés

Ha szombat, akkor korán kelés
Ha szombat, akkor korán kelés, indulás az MSZP Hajdú-Bihar megyei 3.sz. választókerület igazán lelkes kis csapatával aláírást gyűjteni, a lopásgátló népszavazáshoz.

Pár szót megérdemelnek azok is, akik az elmúlt hetekben sok-sok idejüket áldozták azért, hogy meglegyen a kellő számú aláírás. Közöttünk többen vannak nehéz helyzetben élők, hajléktalan emberek is, olyanok is, akik csak akkor jutnak meleg ételhez hétvégén ha a szeretetszolgálatnál kapnak, illetve a hónap utolsó vasárnapján, amikor az MSZP választókerületi szervezetei várják ebéddel Debrecenben a rászorulókat.

Annak ellenére, hogy ők maguk bizony embertelen körülmények között élnek, elsők között jelentkeznek, hogy jönnek aláírást gyűjteni. Bizony sokan példát vehetnének az ESZOSZ károsult, a hajléktalan, vagy éppen a minimális segélyből élő párttagjainktól. Ők tényleg hiszik, hogy segíthetnek, komolyan gondolják, hogy részvételük a mostani hatalom elzavarásában egy kicsinykét az ő sorsukon is javíthat.

Köszönettel és hálával tartozunk nekik, hiszen nélkülük nem tartanánk ott, hogy a cél mostmár a 3000 támogató aláírás. Remélem munkájukat azok is elismerik majd, akik a fotelből szurkolnak azért, hogy érvényes legyen az aláírásgyűjtés.

Ma reggel 07.30-kor 10 fős csapatunk Hajdúhadházán, egy öt fős csapat pedig Vámospércsen gyűjtötte az aláírásokat. Mindkét településen sok hátrányos helyzetű ember él, nehéz körülmények között. Bizony jó páran elpanaszolták, hogy milyen körülmények között élnek, voltak akik úgy fogalmaztak "váltsák már le ezeket".

Csak kevesen voltak akik még csak meg sem hallgattak bennünket. Olyan is volt, aki megkérdezte, a Fidesznek gyűjtenek, a válsz után azonnal mondta az adatait. Nagyon sok elkeseredett, változást akaró emberrel találkoztunk akiknek elege van a Fidesz uralmából, az ország szétlopásából. Nem értik, hogyan lehetséges, hogy ma a Fidesz csókosai, ahogyan fogalmaztak, lényegében törvényes keretek között lophatnak? Mi azt tapasztaltuk, hogy van, pontosabban lenne bázisa vidéken is az MSZP-nek, csak meg kell keresni azokat a baloldali embereket, akiknek hitelük van az ott élők körében, akik vállalják, hogy a szocialista párt értékeit képviselik. 

Az aláírásgyűjtés végén a leltár eredménye 170 támogató aláírás.Így jóval túl vagyunk a 2000 aláíráson, elképzelhető, hogy akár a 3000 aláírás is összegyűjthető a választókerületben.. Köszönjük mindenkinek, aki egyetértett a lopásgátló népszavazás céljával, s aláírta az íveket.