mszp.hu | Belföld | Budapest CEU Tarlós
2018. december 04. 14:30

Ha Tarlós nem áll ki a CEU-ért, elárulja Budapestet

A CEU elkergetésével az Orbán-kormány és a Fidesz Budapest szellemi életét tette szegényebbé. Tarlós István hallgat.
A világszínvonalú oktatást biztosító CEU kiemelkedő szerepet játszott abban, hogy Budapest az elmúlt évtizedekben Közép-Európa szellemi központjává vált – ezt teszi most tönkre a Fidesz. Ez beleillik abba a folyamatba, amely során az utóbbi években a továbbtanulni szándékozó fiatalok nagy részét kizárták a felsőoktatásból.
 
Megdöbbentő, hogy Tarlós István szó nélkül hagyja, hogy a kormány ellehetetlenítse és elüldözze Budapestről a főváros, sőt Magyarország egyik legfontosabb szellemi műhelyét. Tarlós ezúttal is azt bizonyítja, hogy nem Budapest érdekeit képviseli, csak Orbán Viktor és a Fidesz elvárásainak akar maradéktalanul megfelelni.
 
A régióban és Európában éles és soktényezős verseny zajlik a nagyvárosok között. Noha 2010 óta ebben a versenyben Budapest folyamatosan leszakadozik Bécs, Prága és Pozsony mögött, a CEU budapesti működése némi helyzeti előnyhöz juttatta a magyar fővárost.
 
Ezt az előnyt a kormány most tálcán nyújtja legfontosabb versenytársunknak, Bécsnek. A CEU költözésével Budapest behozhatatlan hátrányra tehet szert. Ha Tarlós István ezúttal sem áll ki Budapest érdekeiért a kormánnyal szemben, akkor a főpolgármester ebben a versenyben Bécset segíti – ezt pedig árulásnak hívják.
 
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Kapcsolódó párttagok