mszp.hu | Belföld
2024. február 26. 20:51

Ha tiszta a kormány lelkiismerete, támogatja-e egy vizsgálóbizottság felállítását?

A parlament tavaszi ülésszakának nyitónapján a vita estébe nyúlóan zajlott, este fél 9-kor dr. Tóth Bertalan frakcióvezető azonnali kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Az MSZP képviselője a kegyelmi üggyel kapcsolatban szeretett volna válaszokat kapni az igazságügyi miniszteri ellenjegyzéssel kapcsolatban.

Dr. Tóth Bertalan a hétfői parlamenti ülésen többször is megpróbált válaszhoz jutni Orbán Viktortól, azzal kapcsolatban, a miniszterelnök jóváhagyta-e Novák Katalin elnöki kegyelmének ellenjegyzését, ha pedig igen, miért. Ha pedig nem, akkor ki hagyta jóvá az igazságügyi miniszter támogatását.

Miután a miniszerelnök kitért a válaszadás elől, az MSZP frakcióvezetője ismét szembesítette kérdéseivel, valamint kiegészítette korábbi kérdéseit egy továbbival, miszerint, ha a kormánynak tiszta a lelkiismerete, akkor támogatják-e egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, mely kivizsgálná a kegyelmi ügyet.