mszp.hu | Belföld
2023. június 28. 15:31

Ha van pénz a mini kormányzati negyedre, akkor legyen pénz az M4-es metró meghosszabbítására is!

Ha van pénz a mini kormányzati negyedre, akkor legyen pénz az M4-es metró meghosszabbítására is!
„Szeretnénk, ha a kormány újra döntene és megépülne a négyes metró, természetesen nemcsak a Bosnyák térig, hanem Újpalotáig sőt, a másik irányban a Budaörsi Virágpiacig, illetve akár Törökbálintig” – mondta Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője, Zugló polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Horváth Csaba elmondta, hogy Zugló polgármestereként és fővárosi polgárként is fordul a kormányhoz azzal az igénnyel, hogy a négyes metró további – korábban tervezett – szakaszai is megépülhessenek.

Ha a kormány kinézte Zuglót a kormányzati negyed helyszínéül és erre találtak 244 milliárdot, akkor a négyes metró folytatására is kell lennie forrásoknak.

Zugló polgármestere elmondta, hogy örömmel fogadják majd a létesítendő új kormányzati negyedben dolgozó kormánytisztviselőket, de örömteli lenne, ha a metró beruházás eredetei tervei is megvalósulhatnának.

Az MSZP szeretné elérni, hogy a kormány vizsgálja felül azt a 2011-ben meghozott döntését, miszerint nem kell megépíteni a négyes metró beruházás Bosnyák térig tartó második szakaszát.

A négyes metró, nem csak a Bosnyák térig, hanem Újpalotáig is járhatna az egyik irányban, a másik irányban pedig a Budaörsi Virágpiacig, illetve akár Törökbálintig is kiépülhetne a vonalszakasz.

„Ezek a fejlesztések nagyban segítenék a budapesti polgárok és az agglomerációban élők közlekedését” – érvelt Horváth Csaba.

„A négyes metró második szakasza – a Bosnyák térig terjedő szakasza – rendelkezett korábban tervekkel, vasúthatósági engedélyekkel, hogy segítsük a kormány munkáját, ezt bármikor akár papíralapon, akár pendrive-on át is tudjuk nyújtani nekik” – érvelt a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője.

„A következő hetekben és hónapokban ebbe az irányba fogunk tenni lépéseket, hogy ez valóban meg is valósuljon” – összegzett Horváth Csaba.

Kapcsolódó párttagok