mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. május 19. 12:55

Habár az emberek fegyelmezettek, továbbra is súlyos késlekedésekkel fenyeget a kormány

Habár az emberek fegyelmezettek, továbbra is súlyos késlekedésekkel fenyeget a kormány
Már kiderültek a kormány súlyos bűnei, de a felszólítások ellenére még mindig húzzák az időt több rendkívül fontos intézkedés meghozatalával – ezeket ismertette kedden, online sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője.

Kunhalmi Ágnes elmondta, a járvány lassulásának két döntő oka volt: az emberek fegyelmezettek voltak, elkezdtek maszkot varrni maguknak, mert a kormánytól nem kaptak, illetve kikényszerítették az iskolák bezárását. Az, hogy a vírus valamennyire mégis elterjedt, pártja szerint az állami kórházi gócpontokból való ellenőrizetlen kikerülésnek köszönhető.

„Az ellenzék kéréseire mindig késve reagált a kormány. Az első fertőzés már március 6-án megjelent az állami kórházak gócpontjainak köszönhetően, ami kiderült a Népegészségügyi Központ jelentéséből. Az egészségügyet lezüllesztették és porig rongyolták. Csak idő kérdése volt, hogy mikor spriccel szét az állami kórházakból a vírus” – mutatott rá a szocialista politikus, és felhívta a figyelmet, hogy az idősotthonokba is innen került be a koronavírus.

„A tesztelést feleslegesnek tartó kormányhivatal és vezetője, Sára Botond, aki október 13-án vereséget szenvedett, kőkemény politikai koncepciós pert indított és vérszomjas bosszút próbál állni, és ezek után a kormány magának próbálja vindikálni a járványgörbe ellaposítását, miközben a magyarok maguknak varrták még a maszkot is” – mondta az ellenzéki képviselő a botrányos előzményekről.

„Döntő mértékben az állami kórházban alakultak ki a gócpontok, az elmúlt 10 év egészségügyet leromboló politikájának következtében. Tudta a kormány kezdettől, hogy mi történik az állami kórházakban, ha más nem, az odaküldött katonáktól, mégsem teszteltek hetekig, sőt utána is csak szelektíven” – tette hozzá.

Jelezte, ezekkel kapcsolatban fog feltenni holnap kérdéseket a kormánynak és szakértőinek Korózs Lajos, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának szocialista elnöke, aki azért hívta össze a bizottságot, mert szerinte sok magyarázattal késik a Fidesz-KDNP.

Kunhalmi kérte a nézőket, figyeljék az MSZP oldalát és nézzék a fejleményeket szerdán 13 órakor. „Igaz-e, hogy az egészségügy lerombolt állapotának köszönhetően felül nyitott gipszkarton lapokkal választották csak el a betegeket egymástól, és az építkezésből visszamaradt sittes zsákokból alakítottak ki a fertőzötteknek bejárási folyosót? Erre büszke a kormány és Orbán Viktor? Szégyelljék magukat!

Az egészségügyi dolgozók ilyen körülmények között is tették a dolgukat! És az is arcpirító, hogy közös mosdót és közös WC-t kellett használniuk ezeknek a betegeknek. Korózs Lajos ezeket a kérdéseket is fel fogja tenni a Népjóléti bizottság ülésén” – tájékoztatott.

Végezetül az MSZP társelnöki székének várományosa felhívással szólt azokhoz, akik elégedetlenek azzal, ahogy a kormány a járvány-helyzetet kezelte. „Írják alá petíciónkat az emberek védelmében, hiszen az egészség védelme, a munkahelyek megőrzése nagyon fontos, ahogy az is, hogy összefogjanak az emberek!

A fideszes szavazók is sajnálják, hogy az önkormányzatoktól elvonják a forrásokat: a józanész győzedelmeskedett Magyarországon, nem a kormányzati propaganda”!

Kapcsolódó párttagok