2012. április 22. 11:26

Hagyják békén dolgozni a Corvinust!

Nincs olyan szakmai ok, ami miatt a Corvinus Egyetemet megszüntetni, vagy akár szétszabdalni kellene. Téves minden olyan koncepció, amely integráció címén egy bizonyítottan magas színvonalon működő intézményt szétver. Már az is elképesztő, hogy a magyar felsőoktatás egyik nemzetközileg leginkább jegyzett egyetemét bizonytalanságban tartják, a sok munkával kialakított „márkát” megtépázzák és mindenféle gondolatkísérletek tárgyává teszik. A Corvinus esetében nincs szükség gondolatkísérletre, izzadságos tanulmányokra, csak arra, hogy hagyják békén dolgozni!

A Budapesti Corvinus Egyetemen együtt dolgoztak és dolgoznak különböző politikai meggyőződésű oktatók. Sokan közülük egymást követő jobboldali és baloldali kormányok tagjai, tanácsadói, akik együttműködése az egyik záloga volt a színvonalnak és pont azt bizonyította, hogy a tudomány, az egyetem nemhogy eltűri, hanem megkívánja a sokféle gondolkodás egységét. Ezt az együttműködést szétverni több mint szakmai vétek.Nem jó, ha a politika a tudománnyal csatázik! Nem jó sem a tudománynak, sem a politikának, de annyit érdemes tudni, hogy hosszabb távon a politika ezen csak veszíthet. Csak addig sok kárt szenvedhet a tudomány. A felvételi jelentkezések úgy a korábbi években, mint idén, bizonyították, hogy a BCE életképes, sőt a hallgatók, a felvételizők érdeklődése annak ellenére is kiemelkedő, hogy az államilag finanszírozott férőhelyek drasztikus csökkentése a Corvinust érintette leginkább. Az egyetem több képzése évek óta a legkeresettebbek között van és a BCE meghatározott szakjaira lehet országosan is a legmagasabb pontszámmal bejutni. Bizonyított tény, hogy az egyetem diplomája piacképes és keresett, magyarán a munkaerőpiac szívesen fogadja azokat a pályakezdőket, akik a Corvinus diplomájával rendelkeznek.

Akkor mi a gond?

Két év kormányzás után érdemes lenne már kimondani, mi a baja kormányzatnak a Budapesti Corvinus Egyetemmel! Az MSZP véleménye egyértelmű: a Budapesti Corvinus Egyetem a magyar felsőoktatásban érték, amelyet önállóan megtartani és támogatni hasznos a magyar felsőoktatásnak és az egész országnak. Mi ehhez tartottuk magunkat eddig is és ezt képviseljük ezután is.