Hajdúböszörmény

Hajdúböszörmény. A hajdúk fővárosa. Sokan mondják így, és bőven igazuk lehet, hiszen területileg az ország negyedik legnagyobb településéről van szó. Ide érkezett csütörtök kora délután az az országos roadshow, amely immár az ötezredik kilométerén is túljutva azért indult útnak három és fél hete, hogy az ország minden szegletébe, mint valami lángot vigye el a változás üzenetét.

A böszörményi Bocskai téren a városközpont rehabilitációjának utolsó ütemét tekintette meg Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt Kathiné Juhász Ildikó képviselőjelölt társaságában, majd a még halmokban álló gránitburkolati elemeket elhagyva, a háta mögött vagy száz piros dzsekis, sálas vagy éppen lufis szimpatizánssal a közeli Kálvin tér felé vette az irányt.

A szanaszét heverő kockakövek látványa belvárosi környezetben a magunkfajta fővárosi tudósítóból még mindig kissé vegyes érzelmeket vált ki, ám tény: a hajdúböszörményiek nyilván örülnek neki, hogy végre náluk is fejlődik valami – tegyük hozzá, projekteket idehozó korábbi szocialista kormányok jóvoltából.

Ha azt nézzük, hogy a fideszes önkormányzat még a rövid fórum helyszínéül választott Kálvin tér hangosításhoz szükséges áramellátáshoz sem járult hozzá, mindjárt érthető, miért topog egy helyben ez a jobb sorsra érdemes keleti kisváros is. A nemzeti együttműködés rendszerének alrendszereit működtető fideszes káderek nyilván mindenhol megteszik, ami tőlük telik.

A központhoz közeli térre érkezőket ennek ellenére egy üzlethelyiségre kitett ELADÓ/KIADÓ felirat látványa és a kormányváltó erők autóakkumulátorról táplált hivatalos kampánydalának dallama fogadta.