Haladéktalanul kártalanítsák a katonákat és a rendőröket!

Haladéktalanul kártalanítsák a katonákat és a rendőröket!
A fideszes brókerbotrányban a Buda-Cash csődjével több tízezer katona, honvédségi, rendvédelmi és nemzetbiztonsági dolgozó megtakarítása tűnt el – az a pénz, amit baleset vagy betegség esetére tettek félre. Ez rendkívül súlyos helyzet, tekintve, hogy az állománynak nincs semmilyen biztosítása, mivel a Fidesz-kormány ezen is spórol!

Felszólítjuk az illetékes minisztériumokat, hogy haladéktalanul fizessék ki a kártalanítást a Honvédség és a rendőrség állománya részére a központi költségvetésből!
 
Az MSZP egy éve küzd azért, hogy ezek az emberek visszakapják végre a pénzüket! Erőfeszítésünk eredményeként a Miniszterelnökég már megkezdte az Információs Hivatal állománya részére a kártalanítás kifizetését.
 
A Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium részéről viszont a mai napig semmilyen lépés nem történt, hogy a katonák és rendőrök is visszakaphassák a pénzüket! Ez elfogadhatatlan, mert köztudomású: semmilyen jogi vagy más akadálya nincs, hogy a katonák és a rendvédelmi szervek állománya is visszakapja a baleset és betegség esetére félretett megtakarításait!
 
Az ország biztonságát a haderő és a rendőrség garantálja. Ezek legnagyobb ereje az állományuk, melynek tagjai nap mint nap akár az életüket is kockáztatják. Ha az állam magára hagyja a bajban a katonáit és rendőreit, azzal hazánk biztonságát is veszélyezteti!
 
 
MSZP
 
Bővebb információ: Demeter Márta, országgyűlési képviselő