mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2020. május 17. 00:47

Halálba taszította a kormány az egészségügyi és a szociális szféra ellátottjait

Halálba taszította a kormány az egészségügyi és a szociális szféra ellátottjait
Bizonyítékok vannak rá, pontosan tudta a kormány, hogy a szociális és egészségügyi szférában van lényegében a fertőzésveszély.
Döntésével mégis halálba taszította az embereket – hozta nyilvánosságra Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórház előtt tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
 
„Az egészségügyet szétverték, mára csak a „kukafürdő” és a „fedeles bili” maradt” – nyitott a szocialista képviselő, majd arról beszélt, a kormány tudta, hogy a szociális és az egészségügyi intézményekben, például Tatabányán és a Bajcsy kórház és a Pesti úti öregek otthona között van az igazi probléma, intézkedéseikkel mégis „gyilkosokká váltak”.
 
 
„Köztudottan a Bajcsy kórházban fertőződött meg a legtöbb beteg, ezért is volt itt a legmagasabb halálozási arány. Ezt a kormány titkolta, és megtiltotta a betegek tesztelését, akiket visszaszállítottak az idősek otthonába” – mutatott rá Bangóné, aki állítja, az utasítás jól dokumentált volt, a kormányhivatal adta ki, hogy nem tesztelhetik a betegeket. 
 
Hangsúlyozta, a helyzetet félrekezelték, szakmai műhiba történt, és hogy ezt elfedjék, megtagadták a kórházból elküldöttektől a tesztelést és visszaengedték az otthonokba a fertőzött és így szintén fertőző betegeket. „Miért? Mert kiderült volna, hogy mind a Bajcsy, mind a Tatabányai Kórház teljesen fertőzött. Kiderült volna a lakosság számára, hogy ezek a betegek beviszik a fertőzést az önkormányzati intézményekbe! Ezzel szemben ártatlanokat hurcolnak meg Magyarországon, eltussolják a rezsim könyörtelenségből fakadó bűncselekményeket és másokkal vitetnék el azokat. Ezt nem hagyhatjuk”! – tette hozzá.
 
Elmondta, az elhunytak legmagasabb arányban a Bajcsy kórházból kerültek ki, ami a Pesti út ellátóhelye. „Közülük eddig már 60 beteg hunyt el, noha Karácsony Gergely kezdettől kérte a tesztelést! Az operatív törzs már április elején tudta, hogy a kórházból került a vírus Pesti útra. Noha a főpolgármester többször is kért tesztelést a dolgozókra és az ápoltakra egyaránt, a fideszes kormányhivatal-vezető Sára Botond költségesnek és feleslegesnek tartotta azt”. 
 
Bangóné a Népegészségügyi Központ kiszivárgott és a Válasz Online által közzétett prezentációjára is hivatkozott, amely szerint az új fertőzések 59%-a kórházi vagy szociális intézményi volt.
 
„A kórházakból az emberek bevitték az önkormányzatokba a fertőzést, a városvezetés tesztelési kérését a fideszes kormányhivatal-vezető megtagadta. A szociális intézményekbe visszaengedettek megfertőződött társaikat és az ott dolgozókat. A kormánynak mi a fontos, a hazug propaganda, vagy az egészségügyben és a szociális szférában lévő dolgozók és emberek megvédése?” – tette fel a kérdést, majd egyértelműsítette a választ.
 
„A kormány másokra próbálja a felelősséget áttolni, hazudozással próbálja elterelni az igazságról a szót, de mindig minden kiderül! Hetekig csak a Pesti útról beszéltek, noha napról napra kiderül, hogy az államilag fenntartott intézményekben terjed leginkább a koronavírus-járvány: április 16-a és 29-e között is több mint 2,5-szeresére nőtt a szociális intézményekben a fertőzés, hóvégére már 27 idősotthonban jelent meg a vírus! Felszólítjuk a kormányt, fejezze be a hazudozást és tegye meg a megfelelő intézkedéseket!” – követelte Bangóné Borbély Ildikó.
 
„Ha ezt nem teszik meg, akkor maguk az emberek fogják kikényszeríteni ezt. Ezért a Magyar Szocialista Párt részéről petíciót indítottunk az emberek védelmében, ami 6 pontból áll. Minél többen írjuk alá! Nagyon fontos, hogy mi, magyar állampolgárok tudjuk kikényszeríteni azt, amit a magyar kormány nem tett meg!” – emlékeztetett a felhívásra.
 
Végezetül felszólította Kásler Miklós, EMMI minisztert, hétfőn a Parlamentben válaszoljon végre tényszerűen a már feltett kérdésekre és tisztázza magát, ha pedig ezt nem hajlandó megtenni, akkor mondjon le miniszteri posztjáról.