mszp.hu | Buda-Cash-ügy Járai Zsigmond Matolcsy
2015. március 06. 17:56

Hallgassa meg a Gazdasági bizottság Matolcsyt, Járait és Vargát!

A Fidesz kétségbeesett vagdalkozással próbálja takargatni saját felelősségét a bankbotrányban – most például azzal, hogy az Országgyűlés Gazdasági bizottságában MSZP-s volt pénzügyminiszterek meghallgatását tervezik. Az igazság azonban csak úgy derülhet ki, ha Matolcsy György, Járai Zsigmond és Varga Mihály is megjelenik. A fideszes bankbotrányról ugyanis ők tudják a legtöbbet.

A Fidesz a múltban vájkálva próbálja elterelni a figyelmet a lényegről: a Buda-Cash bankbotrány az 5 éve tartó kétharmados Fidesz-kormányzás bűne. Ám ahányszor megszólalnak, annyiszor kapják hazugságon őket.
 
Nevetséges, hogy Rogán Antal és Varga Mihály a Buda-Cash vezérigazgatójának személyét összekötötte a Globex-üggyel, majd kiderült, hogy ez a Gyarmati János nem az a Gyarmati János. Ugyanakkor szocialistának nevezik a Buda-Cash befektetési igazgatóját, Andrási Miklóst, aki a Fidesz alapító tagja, 2009-ben pedig EP-képviselőjelöltje volt.
 
A Fidesz felelősségét bizonyítja az is, hogy a DRB pénzintézetei 2013-ban a Fidesz segítségével lettek takarékszövetkezetekből bankok. Miért nem világították át akkor őket? Hogyan dőlhettek most be?
 
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének legutóbbi vizsgálata a Buda-Cash-nél 2010. szeptember 17-én zárult, amikor már négy hónapja a Fidesz kormányzott. Ez a jelentés 16 súlyos megállapítást tett, és a Buda-Cash-t arra kötelezte, hogy negyedévente tegyen jelentést a PSZÁF-nak. Erről miért hallgat a Fidesz?
 
MSZP