MTI/mszp.hu
2011. július 17. 21:56

Hallgatólagosan sem lehet támogatni a szélsőjobboldalt

Korózs Lajos szocialista politikus a Jobbik gyöngyöspatai választási győzelme kapcsán az MTI-nek vasárnap este azt mondta: reméli, hogy ez felnyitja a Fidesz szemét, és megértik, hallgatólagosan sem lehet támogatni a szélsőjobboldalt.

"Szociális problémákat nem lehet rendészeti eszközökkel és demagógiával megoldani. Meggyőződésem, hogy egy év múlva egy jottányit sem lesz több munkahely, jobb oktatási helyzet, erősebb szociális biztonság Gyöngyöspatán, hiába jobbikos a polgármester" - fogalmazott az MSZP országos elnökségi tagja, aki szerint az is szégyen, hogy a Véderő színeiben Eszes Tamás negyedik lett az időközi polgármester-választáson.

Ezek a politikai erők nem tudnak választ adni azokra a szociális problémákra, melyekkel a települések küzdenek - hangsúlyozta az ellenzéki politikus.

Hozzátette: Magyarországon meglazultak a közösségek eresztékei. A "rend szajkózásánál, misztifikálásánál" sokkal fontosabb lenne, a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása. Meg kellene vizsgálni, hogy az ilyen problémákkal küszködő településeken, hogy működik a családsegítés, a gyerekvédelem, a szociális étkeztetés.