mszp.hu | Győrtelek
2014. szeptember 15. 11:25

Halmi József: A megyei önkormányzati választásokról

Október 12-e igen fontos nap a megye életében! Az itt lakók dönthetnek, hogy hatalomba hagyják az előző két ciklusban uralkodó Fidesz-vezetést, akik „kiürítették” és „eladták” a megyét, vagy más utat szánnak saját megyéjüknek, amiben élnek. 

A jelenlegi fideszes többségű megyei hatalom az állam kezére játszotta a saját szociális intézményeit, iskoláit és a kórházakat, sőt értékes ingatlanokat is átadott ingyen az államnak. Nem a megyeiek érdekét nézték, csak a hatalomban lévők érdekeit szolgálták ki. Ezek a tulajdonok, amikért nem harcoltak egy napot sem, hogy a megyéé maradjon, nem Seszták Oszkár és a FIDESZ tulajdonai voltak, hanem minden szabolcs-szatmár-bereg megyei lakosé!

Tönkretették az egészségügyet és hagyták SZÉTLOPNI azt! Büntető eljárás van folyamatban az egészségügyi holding korábbi vezérigazgatója ellen, akit a megyei fideszes tulajdonosi kör nevezett ki, sőt ennek a körnek volt tagja Seszták Oszkár, a Megyei Közgyűlés elnöke. A politikai felelőssége vitathatatlan ebben a kérdésben az elnök úrnak.

Nem az embereket képviselni ültek a székükbe, hanem a haverok és a párttársak érdekeit szolgálni. Nem álltak ki a mezőgazdaságban dolgozók mellett sem, pedig a megyében létkérdés az agrárium helyzete. A meggyet nevetséges 40-80 forintos áron vásárolták fel és az alma ára is nevetséges, a jelenlegi 7-12 forintos felvásárlási árral. De a megyei vezetés tehetetlenül, cselekvés helyett a szép szavakat választja csak, amivel nem segít a megyében élőkön.

Mosolyogva nézték azt is, hogy teszi tönkre a rokkantnyugdíjasokat az állam, és hogyan alázza meg őket nap, mint nap. Sőt a párttársaik szerint meg lehet élni negyvenhétezer forint közmunkából is, így sokaknak a megyében csak 22.800 forint segélyt juttatnak, hogy az Ő szempontjuk szerint is legyenek nélkülözők.
A megyét úgy használják, mintha minden az övék lenne. 

A szocialisták ezzel szemben mást képviselnek, az itt élők érdekében politizálnak! Mi nem politikai haszonszerzésre akarjuk használni Önöket és a megyét! Nem szavakkal, tettekkel kívánunk tenni a megye fejlődéséért.

Élhető megyét akarunk, ahol nem a párttársak színe számít, hanem, hogy minden megyebeli megtalálja számítását! Munkahelyeket akarunk, és térségünk fejlődését, hogy fiataljaink itthon maradhassanak családjuk mellett, és tudásukat ne Londonban kamatoztassák!

Szavazatával október 12-én támogassa a SZOCIALISTÁKAT!

Halmi József
MSZP megyei frakcióvezető