Halmi József Ópályi romatelepére invitálja Czibere államtitkár urat

Halmi József, megyei alelnök hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy két megyéből származó államtitkár is nagyon fontos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének, hiszen itt nagyon sok szegény ember, rokkant nyugdíjas, munkanélküli és roma lakos él.

A porcsalmai származású Czibere Károly, aki több korábbi kormánynak dolgozott szociális szakemberként, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár lett. Czomba Sándor államtitkár úr pedig a foglalkoztatáspolitikáért felelős a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

Mivel Czibere Károly a valasz.hu-nak azt nyilatkozta, az első dolga az lesz, hogy ellátogat egy romatelepre, Halmi József, megyei alelnök javasolta, látogasson el Ópályiba.

Bízom abban, hogy eljön, és, hogy lesz már egy olyan felelős kormánytisztviselő, aki megpróbál végre tenni valamit a telepen élők sorsáért, hiszen Magyarország és Európa szégyene az, ami azon a telepen látható – mondta.

A képviselő kijelentette, hogy szívesen vállalja, hogy elkíséri Ópályi romatelepére, mert Ő már járt ott. (Információink szerint a választókerület fideszes képviselője még nem látta az ottani viszonyokat…)

Az MSZP-s megyei képviselő javasolta Czibere Károlynak azt is, hogy hangolja össze a látogatását Czomba Sándorral, hogy ő is láthassa ezeket az állapotokat.

Az MSZP megyei képviselője Czomba Sándornak is tett egy javaslatot, Gúr Nándor követőjeként. Javasolta a foglalkoztatásért felelős államtitkár úrnak, hogy próbáljon megélni 50000 forint közmunkabérből, és ha sikerül neki, Halmi József ígéretet tett rá, hogy a nyilvánosság előtt megköveti.

Örülünk annak, hogy újra indultak közmunkaprogramok, annak viszont már kevésbé örülnek a foglalkoztatottak, hogy a ma induló közfoglalkoztatás csak másfél hónapig tart – jelentette ki.

A képviselő bízik abban, hogy a megyéből származó kormánytagok és képviselők végre segíteni fogják a megye sorsának alakulását is, és nemcsak a Fidesz érdekeit fogják szem előtt tartani. Nagyon sokat segíthetnek az innen származó kormánytagok abban, hogy végre csökkenjen a szegénység, a munkanélküliség, legyen jövőképük, és a megélhetésre is lehetőségük az itt élőknek.