mszp.hu | Belföld | demokrácia Győrtelek oktatás
2016. március 30. 14:25

Halmi József: „Rendet kell tenni!”

Ma 8.00 és 9.00 óra között több mint 150 helyen tiltakoztak az országban a pedagógusok. „A pedagógusok bátrak!”- jelentette ki Halmi József megyei alelnök, mert ők a Fidesz kormányzása óta az első olyan társadalmi csoport a mai Magyarországon, akiknek nagy részét a kormány nem tudta megfélemlíteni és kitartóan kiállnak a követeléseik mellett. Kiállnak az oktatási rendszer hiányosságainak kezeléséért, a központosítás ellene, azaz a diktatúra ellen.

A szocialista párt többször megfogalmazta már az oktatással kapcsolatos problémákat, de ma a pártok nem tudják úgy érvényesíteni akaratukat, mint a társadalom, a pedagógusok összefogva kiálltak magukért és a jövő nemzedékéért.

A kormány próbálja félremagyarázni - folytatta -, úgy beállítani őket, mint akik elégedetlenek, és a fizetésemelésért tüntetnek, de a velük szimpatizálók mind tudják, Ők nem a saját fizetésük emeléséért tüntetnek, az őket kiszolgáló fizikai dolgozók fizetésemelése mellett, a rendszer hiányosságai miatt, a jövő nemzedékért tüntetnek.

A megyében Nyíregyházán és Nyírbátorban tudott Halmi József szervezett tüntetésről, aki megemlítette hiába próbálták keresni Mátészalkán a tüntetésre szervezkedőket, nem találtak kezdeményezőket. Az iskolaigazgatók nagy része Mátészalkán fideszes képviselő, azaz a hatalom szolgája, aki nem fog kiállni és tüntetni a kormány ellen. Tehát valószínű a mátészalkai és hasonló települések pedagógusai inkább félnek, nem mernek szembe menni a hatalommal.

Félnek az igazgatótól, a helyi hatalomtól, akik kiszolgálói a mai kormányzati hatalomnak. Ezek miatt is, haladéktalanul rendet kell tenni! – fogalmazott a képviselő.

A pedagógustüntetés még akár jól is jöhet a kormánynak, - jegyezte meg Halmi József - mert így elterelik a figyelmet a lopásgátló népszavazási kezdeményezésről, amit Kész Zoltán, és Gőgös Zoltán politikusok indítottak.

Nem kap kellő sajtófigyelmet, hogy újabb lopásra készülnek, - sajtóhírek szerint ( HVG) -  az MNB-alapítványok tennék rá a kezüket az MKB-ra! Vagy arról is keveset hallani, hogy az Európai Unió Bírósága (EUB) jogerős ítéletében azoknak a magyar vállalkozóknak adott igazat, akiket a Fidesz-kormány 2012-ben három nap alatt egy tollvonással kifosztott a kaszinótörvénnyel.

A pedagógusok példaértékű harc élére álltak. Az MSZP minden olyan tiltakozás és tüntetés mellett kiáll, ahol meg lehet változtatni Magyarországot egy jobb országgá, ahol a mai diktatúra megváltoztatható demokráciává, ahol a sajtószabadság, a szólásszabadság és a sztrájkjog érvényre kerülhet – fogalmazott a megyei szocialista politikus.

Kapcsolódó párttagok