mszp.hu | Belföld
2021. május 14. 12:02

Hamarosan jön a bizonyítványosztás, Miniszterelnök Úr!

Nem kell előre magyarázni a bizonyítványt. Lehet, hogy az elfideszesített „közszolgálati” rádióban ez jó ötletnek tűnik, de azon kívül mindenki tudja, hogy a miniszterelnök csúsztat és magyarázkodik.

A tények azonban tények: Orbán hazudik, és – bár korábban ígérte – nem vállalja a felelősséget a járványkezelés kudarcáért. Több szerénység és szakszerű intézkedés, kevesebb lopás és öntömjénezés - erre lett volna szükség, és ma nem lenne közel 30 ezer magyar áldozata a járványnak – édesanyák, édesapák, nagyszülők, gyermekek.

11 évnyi parlamenti kétharmaddal megtámogatott fideszes kormányzás után tényleg nem lehet megmagyarázni, hogy Orbánék miért hagyták lezülleszteni az állami egészségügyi ellátórendszert. Nincs magyarázat arra, hogy a kormányzati teljhatalom mellett miért kellett elüldözni közel ötezer orvost és ápolót, miért nem lehetett megszervezni a tömeges tesztelést, miért fulladt káoszba egy oltási hétvége, miért nem dobtak mentőövet a járvány nyomában járó megélhetési válsággal érintett százezreknek, miért akadályozták az önkormányzatokat a védekezésben.

Nem felejthetjük azt sem, hogy bár a Fidesz elütötte az ellenzék segítő kezét, minden tőlünk tehető intézkedést megtettünk a baj csökkentése érdekében, mert nekünk valóban az emberek egészsége és megélhetése az első. Karitatív akciókkal, személyes segítségnyújtással vettünk részt a védekezésben, idősek ellátásában. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok – Szombathelytől Pécsig, Budapesttől Miskolcig – teszteltek és oltópontokat állítottak fel, ameddig az erejükből tellett, a szociális válságot is enyhítették. És közösen, mind a hat ellenzéki párt kiállt és kiáll az oltás fontossága mellett.

Ez a járvány megmutatta, szabad szemmel is jól láthatóvá tette, hogy mi a fontos a Fidesz számára: az oligarchák és a közös vagyonunk megcsapolása. Pedig fontos tudni, hogy Mészároson és az oligarchákon lehet spórolni, de az egészségügyön nem! Jó lenne, ha ezt a Fidesz megértené.

A Fidesz-rezsim vezetői és az oligarcháik azonban csak a lopással törődnek! Teletömik a zsebüket kínai és orosz pénzzel, amiért kiárusítják az országot! Fideszes magánalapítványokba pakolják a nemzet vagyonát, miközben magyar pénzből 500 milliárd forintért egyetemet építenek Kínának, és még el is adósítják nekik a magyar embereket! 15-30 százalékos áron akarják elkótyavetyélni az önkormányzati bérlakásokat, hogy így játsszák át az ingatlanokat a fideszes haveroknak és a lakásmaffiának!

Értem én, hogy a Fidesz készül a bizonyítványosztásra és a bukásra. De nem perzselhetnek fel mindent, ami 2022 után jön! Az emberek megélhetésének biztonságáról, egészségéről utána is gondoskodni kell! Tisztességes fizetéssel és nyugdíjakkal, a túlélést biztosító álláskeresési járadékkal, a szociális háló megerősítésével és a családtámogatások növelésével, valamint a mindenki számára egyenlő eséllyel hozzáférhető, jó minőségű állami egészségüggyel. Kormányváltás és korszakváltás kell, hogy mindez valóra válhasson!