Handó Tünde a Fidesz-kormány megbélyegző politikáját szolgálja?

Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnöke sajtóinformációk szerint megtiltotta, hogy a magyar bírók részt vegyenek egy olyan luxemburgi továbbképzésen, amelyet a versenyjogi visszaélések elleni küzdelem témakörében szervezett a Transparency International.
Erre reagálva Budai Gyula, a igazságügyi bizottság fideszes alelnöke nyíltan elismerte: azért nem tartja jó ötletnek, hogy a bírók részt vegyenek a képzésen, mert azt Soros György támogatja.
 
Mindez több súlyos kérdést is felvet Handó Tünde és az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban.
 
Handó Tünde egyetért-e azzal, hogy társadalmi érdek a korrupció – és ezen belül a versenyjogi visszaélések – elleni küzdelem során, hogy a magyar bírák minél felkészültebbek legyenek? Ha ez szerinte is fontos, miért nem engedi számukra a részvételt a továbbképzésen?
 
Vajon Handó Tünde az Orbán-kabinet helytartójaként Budai Gyulához hasonlóan azt az álláspontot vallja, hogy nem szeretné, ha a bírák annak a szervezetnek a képzésén vennének részt, melyet Soros György is támogat?
 
A fenti kérdések tisztázása érdekében levélben fordulok Handó Tündéhez, hogy tegye világossá, mi a valódi indoka elutasító álláspontjának. 
 
Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke