mszp.hu | Belföld
2021. július 30. 16:01

Harangozó: „A tankot meg a géppuskát se használjuk újságíró, ellenzéki politikus meg polgármester ellen…”

Harangozó: „A tankot meg a géppuskát se használjuk újságíró, ellenzéki politikus meg polgármester ellen…”
Magyarországon már civilek tömeges jogellenes lehallgatásáig süllyedt a kormány. 133 „bátor” ember lapít, vagy éppen hazudozik erről Pintér Sándorral és Varga Judittal az élükön.

Egy jogállamban ordas hazugság, hogy ne lehetne bármilyen politikustól bármit kérdezni. Szánalmas, ahogy a fideszesek lehallgatási ügyben is fejvesztve, sunyin menekülnek saját választópolgáraik elől – hangsúlyozta Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

Harangozó arra reagálva mondta ezt, hogy Pintér Sándor közölte, felelősségre lehetne vonni az újságírót, aki a Pegasus-ügyről kérdezi. „Mari nénit se lehet lecsukni az utcán, ha esetleg megállítja a kedves képviselő urat vagy miniszter urat és ugyanezt a kérdést fölteszi, se az újságírót, a vasárnapi ebédnél a családtagokat se lehet elvitetni, mert meg merik ezt kérdezni. Ez hülyeség. (…) Annak a felelőssége, aki a titokgazda, hogy tudja, mit lehet elmondani és mit nem” – emlékeztetett.

A szocialista politikus szerint az összes magyar állampolgáron túl a belügyminisztert és a magyar államapparátust is elfogadhatatlan, méltatlan helyzetbe hozták a fideszesek akkor, amikor nem jöttek el a Nemzetbiztonsági bizottság Pegasus-ügyben összehívott hétfői ülésére.„Szerintem őket, és rajtuk keresztül az egész szervezetüket megalázták ezzel” – világított rá.

Elmondta, az, hogy vett-e a kormány ilyen szoftvert és használta-e már, egyáltalán nem kérdés. „Ezeknek a kémszoftvereknek a nyomait, tehát a bizonyítékot, hogy bizonyos készülékeken rajta volt, azokat megtalálták. Tehát ez nem találgatás, nem újságírói feltételezés, hogy Magyarországon embereket – ellenzéki politikust, független polgármestert, újságírót, volt fideszes oligarcha fiát, volt fideszes államtitkárt, aki a paksi beruházással foglalkozott, és mert szakmai álláspontot képviselni, aztán mindjárt tágasabb is lett neki kint – titkosszolgálati eszközökkel lehallgatnak” – erősítette meg.

Kiemelte, a Pegasus kémszoftverről megerősítette a termékgazda cég és az izraeli kormány is, hogy terror-elhárítási, terrorellenes megfigyelésekre fejlesztették ki, és ők csak ilyen céllal adják el. „Melyik terrorista ezek közül, akiket az előbb felsoroltam (…), és akiről már bizonyítottan tudjuk, hogy rajta volt a telefonján ez a szoftver? Ez világbotrány!” – húzta alá Harangozó Tamás.

Varga Judittal kapcsolatban emlékeztetett, tavasszal már egyszer felröppent a hír, hogy futószalagon írogatja alá a lehallgatási engedélyeket, az igazságügy-miniszter tehát illegálisan próbálja áthárítani magáról ennek felelősségét. „A törvény betűje az, hogy az igazságügy-miniszter, tehát nem az államtitkár, nem a főosztályvezető és nem a portás olvashatja csak ezeket az aktákat”.

Harangozó Tamás az ellenérvelőknek, akik szerint mindenki vesz ehhez hasonló kémszoftvereket, azt üzente, „Való igaz, hogy az országok még fegyvereket is vesznek, de a tankot meg a géppuskát sem használjuk újságíró, meg ellenzéki politikus, meg polgármester, meg üzleti ellenfél ellen”.

„Ha azt is arra használnánk” – tette hozzá –, „akkor azt hiszem, más hangulat lenne az országban. Nyilván, ezt a kémszoftvert kevésbé értik az emberek, de egészen mélyre süllyedt ez a kormány, és persze terel népszavazási őrülettel meg mindenféle mással, de ennek az ügynek a végére előbb-utóbb fény fog derülni” – jelentette ki az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Kapcsolódó párttagok