mszp.hu | Külföld | Európai Unió
2023. március 14. 15:40

Harangozó Gábor: Szociáldemokrata válaszok a világ felfordulására

Harangozó Gábor: Szociáldemokrata válaszok a világ felfordulására
A radikális változások korát éljük. Elmúltak az egypólusú vagy kétpólusú rendszerek időszakai. Új hatalmi központok alakulnak ki, amelyek versengenek a világban a befolyásért.

Az erős Európa építése a szociáldemokraták legfontosabb feladata a következő években! Sokszor hallottuk a szélsőjobboldali pártoktól, hogy Európa gyenge és határozatlan. A szemünk előtt zajló háború megmutatta, hogy képesek vagyunk az együttműködésre, az EU erős és egységes. 

Jóléti fordulatra van szükség Európában! Mindezek eléréséhez méltányos oktatásra, megfelelő bérekre és szociális biztonságra van szükség. 

A transzatlanti szövetség megőrzendő érték, ugyanakkor Európának nagyobb szuverenitásra van szüksége, ezért az európai szocialisták önálló védelempolitika kialakítására tesznek javaslatot. Nem engedhetjük meg, hogy ilyen mértékű legyen a kiszolgáltatottságunk a védelempolitika terén. 

Az MSZP az európai integráció mélyítését tartja megfelelő iránynak. Elkötelezettek vagyunk az EU bővítése mellett, mert a világ válságaira és a nemzetközi kihívásokra nem a deglobalizáció a megoldás, hanem a sokrétűbb és erősebb európai együttműködés.  

Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok