mszp.hu | Belföld
2020. március 25. 16:56

Harangozó Tamás reagálása Gulyás Gergely és Kocsis Máté sajtótájékoztatójára

Először is visszautasítjuk a két Fideszes politikus méltatlan kijelentéseit.

De mivel foglalkozhatott a kormány az elmúlt hetekben, ha csak 1 hónappal a vírus hazánkba érkezése után kapnak végre védőfelszerelést az intenzív osztályokon az orvosok és ápolók?

Mára világossá vált, hogy a Fidesz előre kitervelt, aljas politikát játszmát folytat a magyar országgyűléssel, a magyar ellenzékkel, és ezen keresztül a magyar emberekkel. Céljuk, sajnos nem az együttműködés, hanem a politikai feszültség keltése, a hisztériakeltés, az emberek egymás ellen uszítása, miközben mára már zsarolnak és fenyegetnek is.

Mi továbbra is fenntartjuk korrekt tisztességes javaslatunkat, amelyet a parlamentnek be is nyújtottunk. Hajlandóak vagyunk a kormánynak, az Alaptörvényben megszabott hatáskörén túlmenően is megadni minden jogi eszközt, hogy a válságot kezelni tudja.

Ezek nagyon egyszerűek: a kormány 90 napra kap felhatalmazást, amit 30 nappal meg lehet hosszabbítani. Illetve, ha az Országgyűlés nem tud összeülni, akkor elektronikus távszavazással is lehessen döntést hozni.