mszp.hu | Belföld | Oktatás
2020. június 07. 11:36

Harcostársaim, pedagógusok!

Harcostársaim, pedagógusok!
Mit kívánhatok Nektek egy ilyen tavasz után?

Virág helyett, jutalmak helyett, sőt, a kényszerűen elmaradó ünnepi beszédek és versek helyett is, hiszen gyülekezni ma még nem lehet.?

Én már racionálisan a  jövőre gondolok. Ezért jó laptopokat, korlátlan internet hozzáférést, végre minőségi, hozzáférhető, „konzerv” digitális tananyagokat, és egy modern, használható KRÉTA elektronikus rendszert kívánok, mert úgy gondolom, az elkövetkezendő hónapokban, években ezekre lesz majd a legnagyobb szükségetek. Nemcsak járvány idején, de a napjainkban is zajló, digitális forradalom okán is!

Kívánom, hogy a kormányzó hatalom  felismerje: ha már jó bérekre, és tisztes jutalomra nem akar pénzt költeni, legalább azokat az eszközöket biztosítja végre számotokra, amelyekkel a továbbiakban már nem a saját pénzetekből kell majd fedezni, mindazt, amivel a közt szolgáljátok! Mert most ez történt: arra is Nektek kellett költenetek, hogy kapcsolatot tartsatok a diákjaitokkal!

Lesznek ma hangzatos beszédek. Elmondják majd, milyen nagyszerűen helyt álltatok, hiszen egyetlen hétvége alatt képesek voltatok hozzáidomulni egy olyan rendszerhez, amelyet odáig csak kevesen, és kevésszer próbáltatok, és aminek működtetéséhez alig kaptatok valami központi segítséget. Nagyszerű szavakat talál  majd a hatalom: én azonban a gyakorlatból tudom, hogy mennyi kínlódás, erőfeszítés árán próbáltátok pótolni az aktuális ismeretanyagot, miközben tartottátok a lelket diákban- szülőben egyaránt.

Ezért én a Magyar Szocialista Párt Pedagógus Tagozata nevében, és egyúttal a Tagozat minden tagjának is, sallangok nélkül, de teljes szívemből köszönöm, amit tettetek. Bebizonyítottátok, hogy a legnehezebb helyzetben is első számotokra a gyermek, a hivatástudat!

Reménykedem abban, hogy a nyár számotokra a zavartalan pihenésé lehet!

Köszönöm, hogy közétek tartozom!

A Magyar Szocialista Párt
Országos Pedagógus Tagozat Elnöksége képviseletében:

Kajtárné Botár Borbála
elnök