Három év, kétharmad: mínusz nyolc hely a versenyképességi rangsorban

Egy év alatt öt helyet esett vissza Magyarország a fejlett országok versenyképességi rangsorában. A kétharmados Orbán-kormány három év alatt nyolc helyet rontott Magyarország versenyképességén, így már Ukrajna is előttünk jár.

Az Orbán-kormány elhibázott és kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája következményeként Magyarország versenyképessége hasonló állapotban van, mint az évi 1000 milliárdos megszorítást nyögő magyar társadalom. Az elmúlt három évben kis-és közepes vállalkozások tízezrei mentek csődbe, ez pedig családok tízezreinek megélhetését tette tönkre.

Magyarország gazdasági növekedése az ENSZ 197 tagállama közül jelenleg a 178. Azaz nálunk csak 14 gyengébb állam van a világon. Az Orbán-kormány kudarca súlyosan veszélyezteti Magyarország jövőjét. Ez az Orbán-kormány "jobb" teljesítménye.

Miközben Magyarországon az elmúlt három évben csak a Fidesz Zrt. alvállalkozói lettek "versenyképesebbek", ma már több mint négymillióan élnek a létminimum, 1,5 millióan a szegénységi küszöb alatt, több mint félmillió gyermek pedig rendszeresen éhezik. És ezt nevezi a Fidesz jobb teljesítménynek.

Az MSZP azért dolgozik, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, mert ma már látszik: e nélkül nincs esély a gazdaság versenyképessé tételére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes és versenyképes bérekre.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő