MTI/mszp.hu | Belföld | útdíj demonstráció
2015. január 12. 13:07

Három megye MSZP-s szervezetei demonstráltak a januárban kiterjesztett díjfizetés visszavonásáért

Az MSZP Bács-Kiskun, Tolna és Somogy megyei szervezetei a januárban kiterjesztett útdíjfizetés visszavonásáért forgalomlassító demonstrációt tartottak a 6-os út M9-esre vezető szakaszán, valamint a szekszárdi Duna-híd Bács-Kiskun megyei oldalán az 51-es számú főút és az M9-es autóút találkozásánál hétfőn.

Heringes Anita országgyűlési képviselő, az MSZP Tolnai megyei szervezetének elnökhelyettese a demonstráció Tolna megyei helyszínén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: "az útdíj a korrupció ára"; már többször felszólították a választókerületek fideszes képviselőit, hogy tegyenek azért, hogy "ne kelljen fizetni azokért az útszakaszokért, amelyekért eddig nem kellett fizetni".
    
Véleménye szerint "ez csak egy dologról szól, hogy újabb bőrt húzzanak le az emberekről". Felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "vonja vissza azokra a szakaszokra az útdíjat, ahol eddig nem volt bevezetve".
    
Király József, az MSZP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke elmondta: elutasítják azt, hogy azokon a hidakon is fizetni kell útdíjat, amelyeken eddig nem kellett. Megengedhetetlen és középkori módszerekre utal az, hogy hídpénzt szedjenek – tette hozzá.
    
Kurtyán Ferenc, az MSZP szekszárdi szervezetének elnöke szerint ha a kormány "költségvetési bevételt szeretne produkálni", akkor "el kellene kezdeni visszahordani az ellopott pénzeket". Pintér Attila kaposvári MSZP-elnök arról beszélt, hogy az új díjfizetési rendszer a kaposváriakat rendkívül hátrányosan érinti, mert az elkerülő forgalmat visszatereli a városba.
    
A demonstráció Bács-Kiskun megyei helyszínén 24 autóval tartottak forgalomlassító demonstrációt. A forgalmat civilek irányították, a helyszínen tartózkodó rendőrök csak a forgalmat figyelték. Tényleges forgalomlassítás nem volt, az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt tapasztalta, hogy nagyon ritkán érkezett autó a szekszárdi híd felől, valamint a híd irányába is gyér volt a forgalom.
    
A Tolna megyei oldalon, a sajtótájékoztató helyszínén mintegy 30 személygépkocsi állt az út mellett, a forgalom ezen az oldalon is zavartalanul haladt. Ezen a helyszínen 5-6 rendőrautó felügyelte a demonstrációt.
    
A demonstráció 10 órakor kezdődött és 11 órakor véget ért.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor