Három ok, amiért csalásra számítunk október 2-án

Három ok, amiért csalásra számítunk október 2-án
Egy rendesen működő demokráciában fel sem vetődhetne, hogy a kormányoldal befolyásolhatja a népszavazás eredményét. A közelmúlt eseményei azonban azt mutatják, hogy a népszavazás – legyen bármi a kérdés – csak a Fidesznek kedvezhet. Íme három konkrét eset, amikor nem válogattak az eszközökben:

1. A kopaszok a Nemzeti Választási Iroda épületében

A Fidesszel egyértelműen kapcsolatba hozható verőemberek következmények nélkül akadályozták meg február 23-án, a Fekete Kedden Nyakó Istvánt abban, hogy állampolgári jogát érvényesítve népszavazási kérdést adjon le.

2. A lopásgátló népszavazás megakadályozása

A vasárnapi nyitva tartás ügyéhez hasonlóan az ellenzék győzelmét hozta volna a magyar állami földtulajdon elidegenítésének megakadályozására indított népszavazás. Itt a hatóság csaknem 60 ezer aláírást tekintett érvénytelennek, ezért nem kerülhetett sor a voksolásra.

3. A Nemzeti Választási Bizottság mindenben a Fidesznek kedvez

Nem csupán a fenti két esetben láthattuk ezt, de a menekültek elleni gyűlöletkampányban is: a kormánynak simán elnézték, hogy kampányon kívül kampányoljon. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a hárommilliárd költségvetési forintot felemésztő előzetes kampány pusztán a tájékoztatást szolgálta.

Nem véletlen tehát, hogy rengetegen gondolják úgy, hogy a népszavazás lefutott: a leadott szavazatokat úgy számolják, ahogy akarják. Csak az a szavazat nem manipulálható, amit nem adtak le. Az egyetlen jó megoldás:

Aki nem akar hozzájárulni a Fidesz gyűlöletpolitikájához, maradjon otthon október 2-án!

Aki egyetért velünk, és még többet akar tenni azért, hogy a kormány ne manipulálhassa a népszavazás eredményét, annak lehetőséget adunk erre: jelentkezzen nálunk, és a Magyar Szocialista Párt élni fog parlamenti pártként neki járó jogával, hogy Önt is delegálja.

Harcoljunk együtt a gyűlölet ellen demokratikus jogunkért, a tiszta népszavazásért!