mszp.hu | Belföld
2024. május 15. 12:04

Hartmann Ferenc Veszprémben megvalósítaná a fejlesztéseket, nem csak ígérgetne

Hartmann Ferenc Veszprémben megvalósítaná a fejlesztéseket, nem csak ígérgetne
Veszprém polgármestere szeretne lenni az MSZP-s Hartmann Ferenc, aki évtizedek óta dolgozik a városért, korábban alpolgármesterként, jelenleg pedig önkormányzati képviselőként. Az ATV Voks című műsorában kedden a szocialista politikus Veszprém legnagyobb problémáit vette sorra, valamint kifejtette megoldási javaslatait. A jelenlegi városvezetés százmilliárdokat költött el az ellenzék kizárása mellett. Hartmann Ferenc szerint emiatt fontos lenne átláthatóvá tenni az önkormányzati működést és a cégek körüli pénzmozgásokat.

Hartmann Ferenc jelenleg Veszprém MSZP-s önkormányzati képviselője, a június 9-i választásokon pedig a polgármesteri címért indul. Elmondta, másfél évvel ezelőtt keresték meg különböző pártpolitikai szervezetek, ő elfogadta a felkérést, most pedig egy jó csapattal vág neki a választásoknak.

Hartmann Ferenc 1999 óta önkormányzati képviselő, „közismerten tisztességes” jelzővel illetik, ezt büszkén vállalja, az aláírásgyűjtéskor pedig sokan már örömmel várták és jelezték, szurkolnak neki.

Veszprém jelenleg a be nem tartott ígéretek városa, ugyanis nem készült el például a 8-as főút másik elkerülő szakasza, így kilométereken keresztül csak 60 kilométeres sebességgel lehet haladni gépkocsival a város mellett, egy kátyúval teli úton. Veszprém Gyulafirátót városrész mellé pedig katonai támaszpont épül, ez ellen a helyiek tiltakozó fórumot hívtak össze, ahol az illetékesek ismét számos ígéretet tettek, melyekből semmit nem tartottak be. A város jelképe a völgyhíd, azonban kellene lennie még egynek, ugyanis 2016-ban a kormánypárti politikusok egy másik völgyhidat is ígértek, ebből azonban semmi nem valósult meg, ahogy a Modern Városok Programjában tett ígértekből sem lett semmi, például a Veszprém Aréna bővítéséből sem.

Hartmann Ferenc polgármesterként olyan fejlesztéseket is meg fog valósítani, melyekhez nincs szükség milliárdos kormányzati támogatásokra. A lakóépületek energiatakarékos megújítása rendkívül fontos lenne, ez jelenleg nem fontos a városvezetésnek. A lakótelepeken lakók több parkolót szeretnének, ezt is meg kell valósítani, azonban fontos továbbra is megakadályozni az olyan környezetromboló beruházásokat, mint a belvárosba tervezett pláza, valamint a zöldterület helyére építendő parkolóház.

Eddigi munkássága kapcsán az óvoda, iskola felújításokat, bérlakásépítéseket, utak, körforgalmak megépítését, tornacsarnok építését, a vár felújítását, valamint a Veszprém Aréna megépítését emelte ki Hartmann Ferenc.

A választások kapcsán elmondta, nincs komoly különbség az ellenzéki és a fideszes képviselők támogatottsága között, elégedetlenség van a városban, így van ok reménykedni. A jelenlegi városvezetés százmilliárdokat költött el az ellenzék kizárása mellett. Így fontos lenne átláthatóvá tenni a működést és a cégek körüli pénzmozgásokat. Az állam pedig nem könnyíti meg a helyzetet, hiszen víz- és hulladékgazdálkodási cégeket privatizálnak.

Hartmann Ferenc szerint át kell tekinteni az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működését, egységes cégirányítási rendszerre van szükség, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően sikerüljön irányítani a várost. Az MSZP veszprémi polgármesterjelöltje leszögezte, bárhogyan is alakul a választás, ő mindenképp Veszprémért fog dolgozni.

Kapcsolódó párttagok